TFF, Kulüpler Birliği'ni Toplantıya Çağırdı: "Seyircisiz Lig" Konuşulacak

TAKİP ET

AKP istibdadı tribünleri kapatmak için çalışmalara başladı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının "Hükümet istifa" sloganları AKP istibdadını ve yandaşlarını rahatsız etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sloganların ardından yaptığı açıklamada tribünlere seyirci alınmamasını istedi. 

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Milliyetçi Hareket Partisi depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır.

Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir

Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir."

Bahçeli'nin bu akıl almaz açıklaması üzerine, TFF yönetim kurulu olağanüstü toplandı. Tribünlere siyasetin girmemesi için çözüm önerileri tartışıldı. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin çağrısı üzerine bu hafta içinde Kulüpler Birliği Vakfı ile bir istişare görüşmesi yapılacak. Aralarında lig maçlarının seyircisiz oynanması dahil pek çok konu görüşülecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi Seyircisiz lig Devlet Bahçeli