TFF Maçların Seyircili Oynatılması Talebi Karşısında Kararını Açıkladı

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin maçların seyircili oynanması talebini değerlendirerek pandemi nedeniyle alınan seyircisiz kuralını esnetme kararı aldı. Böylelikle lig ve kupa maçlarında statlardaki localara yüzde 50 seyirci alınabilecek.

Çin Virüsü tedbirleri kapsamında maçların seyircisiz oynatılması kararı, kötü mali tablolarla ayakta kalmaya çalışan futbol kulüplerinin sıcak para akışını neredeyse tamamen ortadan kaldırdığı için pandemiye rağmen maçların seyircili oynatılması noktasındaki talep her geçen gün yineleniyordu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerin bu talebini değerlendirerek aldığı yeni kararı açıkladı. Bu karar doğrultusunda 17 Ekim tarihinden itibaren lig ve kupa maçlarında localara yüzde 50 kapasitesinde seyirci alınacak.

TFF'den konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, ilgili kurum ve kurullarla görüşerek yaptığı değerlendirme sonucunda TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, lig ve kupa müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar vermiştir.

Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. ve 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarını kapsayan uygulama, 17 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Uygulamanın detayları ayrıca ilan edilecektir."

tff türkiye futbol federasyonu maçlar seyircili mi oynanacak localar yüzde 50 kapasite koronavirüs pandemi süper lig