TFF'den Yeni Sezonda Seyirci Kapasitesi Açıklaması: Yüzde 50

TAKİP ET

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeni sezonda yüzde 50 kapasiteyle seyirci alınacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, olağan genel kurul toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kulüpler Birliği tarafından kurulması talep edilen Süper Lig A.Ş.'yi desteklediklerini ifade eden Özdemir, konuşmasının devamında yabancı sınırı ve yeni sezondaki seyirci kapasitesine de değindi.

Özdemir'in açıklamaları şu şekilde:

Yabancı Kuralı

"Yeni yabancı sayısı kararını geçen sezon uygulayacaktık ancak gelen talepler nedeniyle erteledik. 2021-22 sezonundan itibaren bu kararı uygulayacağımızı bildirmiştik. Amacımız tüm kulüplerin planlamalarını buna göre yapmasıydı."

Seyirci Kapasitesi

"İlk olarak stadyum kapasitesin yüzde 50’si, locaların tamamı olmak üzere yeni sezonda takımlar seyirci alabilecek. Böylece kulüpler en büyük destekçilerine kavuşacak ve ekonomik olarak rahatlayaktır."

1. Lig'de VAR Uygulaması

"MHK Başkanımız Serdar Tatlı VAR kadrosunu genişletiyor. 2022-23 sezonu ile birlikte TFF 1. Lig'de de VAR'ı uygulamayı hedefliyoruz. TFF 1. Lig maçlarının oynandığı statlarımızı teknojik olarak hazırlamak için çalışıyoruz."

Süper Lig A.Ş.

"Yayın hakları anlaşmasının da sık sık Süper Lig A.Ş. tarafından yapılması gündeme gelmektedir.  Yayın haklarının, tüm paydaşların rızası alınarak kurulacak bir Süper Lig A.Ş.' ye devredilmesini desteliyoruz. Bu hususta yurtdışı örneklerini inceliyoruz. Bunun mümlün olup olmadığını tartışıyoruz.

Özel bir maddeyle Süper Lig A.Ş.'nin kurulması ve iç yapısının belirlenmesi söz konusu olmalıdır. Çalışmalarımız çok yönlü olarak devam etmektedir.

Yeni yayın ihalesini çok önemsiyoruz. Bu yılın sonuna kadar yeni yayın ihalesini yapacağız. İhale komisyonu TFF'den dört üye, Kulüpler Birliği'nden dört üye ve bir de profesyonel üye olmak üzere dokuz üyeden oluşmaktadır. İhale komisyonu uzun süredir çalışıyor."

tff türkiye futbol federasyonu seyirci kapasite sayısı süper lig aş kulüpler birliği başkanı nihat özdemir açıklama yeni sezon bu sezon yabancı kuralı