TFH'den El Emekleri Projesi: Türk Kadınının 3 Günlük Emeği 36 Lira Ediyor

TAKİP ET

Türk Feminizm Hareketi başlattığı El Emekleri Projesi kapsamında Perihan Hanım ile konuştu.

Türk Feminizm Hareketi, Türk kadınlarına yönelik "El Emekleri Projesi" başlatmıştı. Proje, Türk ev kadınlarının oldukça ucuz ve kıymetsiz olan emeğine yönelik bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında ilk olarak Gaziantepli bir ev kadını olan Ayla Hanım'la röportaj yapan Türk Feminizm Hareketi üyesi Hatice Göçer, projeye ilişkin TamgaTürk'e yaptığı açıklamada "Biz bu projeye bir haberle başlamıştık. On saat ceviz kıran bir kadının günde on lira kazanmasıydı sanırım. Saat çok maaş epey azdı. Kadınlar bu işleri evde yaptıkları için de emekleri küçümseniyor çok az paralara çalışıyorlar. Çalışmak zorunda kalıyorlar" demişti.

3 Günlük Emeğin Karşılığı: 36 Lira

Proje kapsamında Hatice Göçer TFH adına bu kez, 26 yaşında ve ortaokul mezunu olduğunu belirten 2 çocuk annesi Perihan Hanım'la konuştu.

Ailesine destek olabilmek halı kenarı yapan Perihan Hanım, 3 günlük bir çalışması ile en çok 36 lira kazandığını belirtiyor.

Hatice Göçer'in "Çok az değil mi 36 lira?" şeklindeki sorusu üzerine Perihan Hanım, "Az ama çocuklarıma, eşime katkı olsun, destek amaçlı yapıyorum" yanıtını verdi.
 

türk feminimz feminizm hareketi el emekleri projesi hatice göçer perihan hanım