The Economist: Türkler Eve Kapatılıp Turistlere Kırmızı Halılar Serildi, Turistler Erdoğan Hakkında Tweet Atmasın Yeter

TAKİP ET

İngiltere merkezli The Economist dergisi, Türkiye'deki tam kapanma sürecinde yaşanan 'Türklerin eve kapatılıp turistlerin ülkenin keyfini çıkarmasını' yazısına taşıdı.

İngiltere'de haftalık olarak yayımlanan The Economist dergisi, Türkiye'de 29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'ta sona erecek olan tam kapanma sürecinde turistlerin kısıtlamalardan muaf olmasını bir izlenim yazısına taşıdı.

Bodrum'daki turistlerle ve Türklerle de görüşülen yazıda, ülkeye gelen turistlerin 'el üstünde tutulduğu' ve kısıtlamlardan muaf tutulan turistlerin denizin ve boş sokakların 'keyfini çıkardığı' belirtildi. Fakat aynı şeyleri yapan Türklere ise asgari ücretin üzerinde ceza yazıldığı dile getirildi.

Turistlere Kırmızı Halı Serilmesi Hoş Karşılanmadı

Tam kapanma döneminde alkollü içki satışlarının yasaklandığını aktaran dergi, turistlerin otellerde söz konusu içecekleri serbestçe tüketebildiğini de ekledi.

Dergi, Nisan ayında 60 bine kadar çıkan günlük vaka sayısının düşmeye başlamasının turizm için olumlu olduğunu ancak 'ülkede yaşayanların eve kapatılıp turistlere kırmızı halı serilmesinin hoş karşılanmadığını' ifade etti.

Kazakistan Türkü Turist: Adaletsizlik

Bodrum'da bulunan Türklerle ve turistlerle görüşerek düşüncelerine yer veren The Economist, Bodrum'da çalışan Kaan Alpan'ın "Bu saçmalık. Eğer zamanında kapanma uygulasaydık şimdi normalleşme dönemine geçebilecektik" dediğini aktardı.

Öte yandan, Kazakistan'dan Türkiye'ye tatile gelen Anara adlı kişinin ise 'Türk komşuları evlere kapanırken yüzmeye gidemeyeceğini' söylediği ve "Bunu onlara yapamam, adaletsizlik olur" dediği ifade edildi.

TL Değersiz Türkiye'de Tatil Ucuza Geliyor

Dergi, Türkiye'nin pek çok açıdan turistler için cazip bir ülke olduğunu "Yemekler harika, insanlar misafirperver. Karadeniz'de dağ yürüyüşlerinden, Ege'de tekne turlarına ve Kapadokya'da balon turlarına kadar birçok tatil seçeneği var. İki yılda Türk Lirası'nın Amerikan Doları karşısında yüzde 60'a yakın değer kaybetmesi de Türkiye'de tatili ucuza getiriyor. Lüks bir otel odası, Avrupa'nın merkezinde Airbnb sitesinde bulacağınız tekliflerden daha ucuz" sözleriyle anlattı.

Turistlerin Tek Yapması Gereken Erdoğan Hakkında Tweet Atmamak

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmenin Türkiye'de sorun yaşanmasına neden olan bir şey olduğunu dile getiren dergi, turistlerin tek yapması gerekeni 'Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki düşüncelerini tweet atmaktan uzak durmaları' olarak açıkladı.

Dergi, ayrıca, bir yılda en az 36 bin kişi hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla soruşturma açıldığını vurguladı.

Turistin Gördüğü Herkes Aşılanacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun turizmle ilgili sözlerine de makalede "Dışişleri Bakanı, 'Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız' dedi. Turistlerin görüş alanının dışında kalması muhtemel olan ve henüz tek doz aşı için bekleyen Türkler buna çok kızdı. Aşılama programı yavaş gidiyor. Çin'den gelmesi planlanan 100 milyon aşı dozunun sadece 27 milyonu ülkeye ulaştı" şeklinde yer verildi.

İngiltere Türkiye'yi Kırmızı Listeye Aldı

İngiltere'nin en riskli kategori anlamına gelen "kırmızı listeye" Türkiye'yi de eklediğini hatırlatan dergi, İngiliz futbolseverlerin Türkiye'ye gidişini engelleyen kararın neticesinde UEFA Şampiyonlar Ligi final maçının İstanbul'dan Porto'ya alınmasına da yer verdi.

 

 

the economist dergi yazı taşıdı türkiye tam kapanma erdoğan tweet atmasınlar yeter turistlere kırmızı halılar serildi kazak turist kazakistanlı turist bodrum analiz ingiliz kırmızı liste