The Washington Post: Putin, Wagner Ayaklanmasının İlk Saatlerinde Felç Olmuş Gibiydi

TAKİP ET

The Washington Post'a konuşan kaynaklar, eli kanlı Rus diktatörü Putin'in Wagner'in Moskova'ya yürümeye başladığı 24 Haziran gününün büyük bölümünde emir vermediğini belirtti.

23-24 Haziran'da eli kanlı Rusçu terör örgütü Wagner, Kremlin rejimi ile çatışmaya başlayarak Moskova'ya yürümüştü. Bu süreçte eli kanlı Rus diktatörü Putin'in ortalarda pek görünmemesi dikkat çekmişti.

The Washington Post'a konuşan kaynaklar, Putin'in Wagner'in Moskova'ya yürümeye başladığı 24 Haziran gününün büyük bölümünde emir vermekte zorlandığını belirtti. 

Gazeteye göre Putin, istihbarat birimleri tarafından ayaklanma olasılığı hakkında 2 veya 3 gün önceden bilgilendirilmesine rağmen olayın meydana geldiği gün harekete geçmekte kararsız kaldı. 

Wagner Teröristleri, İsyan Sırasında Nükleer Silahların Olduğu Rus Üssünü Ele Geçirdi İddiası

Kremlin Açıkladı: Diktatör Putin ve Wagner Elebaşı Prigojin Görüştü

The Washington Post'a konuşan bir Avrupa güvenlik yetkilisi ise, "Putin'in ayaklanmayı bastırmak ve organizatörleri tutuklamak için yeterince zamanı vardı" dedi. 

Yetkili, "Ayaklanma başladığında ise her kademe felç oldu. Dehşet içindeydiler ve kafaları karışıktı. Uzun süre ne tepki vereceklerini bilemediler" diye konuştu. 

Gazeteye konuşan Avrupalı güvenlik yetkililerine göre üst düzey Rus güvenlik yetkililerinin büyük bölümü, Wagner'ın ordu yönetimini değiştirme hedefini destekliyordu. 

Kremlin rejiminin sözcüsü Dmitri Peskov, The Washington Post'a yaptığı açıklamada, haberde yer alan iddiaların "saçmalık" olduğunu ve "yorum yapan kişilerin konudan bihaber olduğunu" iddia etti.

wagner putin wagner isyanı the washington post Yevgeniy Prigojin