THK Kayyumu, Bekletilen Yangın Uçakları İçin Halktan Para Toplanmasını İstiyor!

TAKİP ET

THK kayyumu Cenap Aşçı, Türkkuşu Yerleşkesi'nde bekletilen yangın söndürme uçakları için yardım kampanyası düzenlenebileceğini, toplanan para ile de uçakların uçurulabileceğini söyledi.

Türk Hava Kurumu Kayyumu Cenap Aşçı, orman yangınlarına yapılan müdahalenin yetersiz kalmasına rağmen Türkkuşu Yerleşkesi'nde bekletilen yangın söndürme uçaklarına ilişkin açıklamalar yaptı. Aşçı, kuruma ayrılan milyonlarca bütçe ile yapmadığı bakımların halktan toplanacak para ile yapılabileceğini belirterek yardım kampanyası talebinde bulundu. 

6 uçağın ayağa kalkması için gereken paranın 4 milyon dolar olduğunu ve bu paranın herkes tarafından verilebileceğini söyleyen Aşçı, ''Bunun için kimsenin beklemesine gerek yok" dedi.

''4 Milyon Doları Herkes Verebilir''

Aşçı, sosyal medyada gündeme gelen CL 215 uçaklarının en eskisinin 1969 ve en yenisinin 1988 model olduğunu iddia ettiği konuşmasında, "Bunların ilk getirildiği yıllarda kullanım hatasından 1988, 1987 ve 1971 model olmak üzere 3 uçağımız kullanılamaz hale gelmiş. İniş takımları kırılmış ve motorları bakımsızlıktan körelmiş. 1986'da filoya katılan diğer uçaklar 2015'e, CL215'ler de 2019'a kadar yangın söndürmede kullanıldı. 2019'da tekrar OGM ile THK arasında görüşme yürütülmüş ama uzlaşma sağlanamamış. Bu sebeple uçaklar yangın söndürmede kullanılamamış" ifadelerini kullandı. 

Filoların yenilenmesi gerektiğini ancak bunun için de finansmana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Aşçı, Somali'ye verilecek hibe gibi gereksiz harcamalar yapan AKP iktidarına değil halka güvendiğini işaret ederek, "6 uçağın ayağa kalması için gereken para 4 milyon dolar. Bu parayı herkes verebilir. Bağış yapabilirler, hesap numaralarımıza veya SMS ile yardımda bulunabilirler. Hatta yardım kampanyası bile düzenlenebilir" şeklinde konuştu.

thk kayyum cenap aşçı türk hava kurumu yangın söndürme uçakları yardım kampanya para toplama