THK'nın Yangın Söndürme Ekibini İşten Çıkaran İktidardan ''Yangının Sorumluları Hesap Verecek'' Şovu

TAKİP ET

THK'nın yangın söndürme ekibini işten çıkaran ve uçakları çürümeye terk eden AKP iktidarı yangının sorumlusunu başka yerde arıyor.

İki yıl önce AKP'li eski bir bakanın kayyum olarak atandığı Türk Hava Kurumu'nun (THK)  tüm yangın söndürme uçağı pilotlarını ve teknisyenlerini işten çıkardığı öğrenilmişti. Ekibin işten çıkmasıyla yangın söndürme uçakları da çürümeye terk edilmişti. 

Olayın ardından açıklama yapan eski THK yöneticileri, THK'da tecrübeli bir yangın pilotu olmadığını ve bakımını yapan teknisyenlerin de işten çıkarılması sebebiyle uçakların bakımsız kaldığını açıklamıştı.

Olası bir yangında müdahale etmesi gereken uçakları çürümeye terk eden ve tecrübeli bir ekibi işten çıkaran AKP iktidarı, son günlerde çıkan yangınlar üzerinden 'şov' girişiminde bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Yangınların ortaya çıkış sebebi üzerine kapsamlı soruşturmalar da başlatılmıştır. Sorumlular en kısa zamanda doğamıza ve ormanımıza karşı giriştikleri bu saldırının hesabını verecektir" diyerek doğayı katledenlerin yalnızca ateşi yakanlar olduğunu sandığı bir paylaşım yaptı. 

Devletin gerekli olan ekibi ve ekipmanı gözden çıkardığını unutan Altun, "Ülkemizin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları hepimizin ciğerini yaktı. Milli servetimiz olan ormanlarımızdaki yangınları kontrol altına almak ve etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için Cumhurbaşkanımız devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiştir. Tüm kurumlarımız sahada vatandaşlarımızın yanında çalışmalarını sürdürmektedir'' ifadelerini kullandı. 

fahrettin altun yangın thk uçak açığa alındı kovuldu uçaklar bakımsız kaldı kırıkkale kütahya antalya kayseri bodrum datça osmaniye adana