Thodex'in Kurucusu Faruk Fatih Özer, 11 Bin 196 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

TAKİP ET

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 11 bin 196 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Arnavutluk Adalet Bakanlığı tarafından iadesi gerçekleştirilen ve Türkiye'ye getirilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu olan Faruk Fatih Özer dahil olmak üzere 7 tutuklu ve 21 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında, Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Faruk Fatih Özer dahil olmak üzere 5 tutuklu sanık, bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan ikisi Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı ve Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki görüşünü sundu.

Savcının 22 sayfalık görüşünde, Thodex'in 14 Eylül 2017'de kurulduğu ve şirketin asıl amacının, kripto varlıklara yatırım yapmak isteyen müşterileri kandırmak ve dolandırmak olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Mütalaada, platforma üye olan müşterilerin hesaplarına para yatırdıktan sonra verdikleri talimatlara göre aldıkları veya sattıkları kripto varlıkların hesaplarında görünen değerlerin gerçekte karşılıkları olmadığı ifade edildi.

Ayrıca, şirketin başlangıçta müşterilere güven vermek amacıyla alım-satım talimatlarını doğru bir şekilde yerine getirdiği, daha sonra ise dolandırıcılık amaçları doğrultusunda ünlü kişilerle reklam anlaşmaları yapıldığı, hediye veya bonus kripto para dağıtıldığı ve pahalı ikramiyelerin olduğu çekilişler düzenlendiği belirtildi.

Mütalaada, şirketin asıl hedefinin daha fazla müşteri ve para çekmek, daha fazla kişiyi dolandırmak olduğuna dikkat çekildi.

Faruk Fatih Özer ve suç ortaklarının başından itibaren dolandırıcılık amacıyla hareket ettikleri ve müşterilere gerçek olmayan, sistematik olarak kayıtlı varlıkları sattıkları vurgulandı.

Ayrıca, 2,027 mağdurun toplamda 257 milyon 862 bin 432 lira zarara uğradığı bilgisi verildi.

Yapılan incelemeler ve toplanan kanıtlar ışığında Thodex'in bir suç örgütü olduğu açıkça anlaşıldı ve suç örgütü lideri olan Faruk Fatih Özer'in eylemlerini sürekli bir şekilde sürdürdüğü kaydedildi. Faruk Fatih Özer, 11 bin 196 yıl hapis cezasına çarptırıldı

thodex faruk fatih özer thodex dava thodex hapis