Thodex Soruşturması Nedeniyle Devlet Bahçeli İle Süleyman Soylu Arasında Gerginlik İddiası

TAKİP ET

Gazeteci Barış Pehlivan, dikkat çekici bir iddia aktardı: "Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu arasında sıkıntı var. Konu, MHP milletvekili Saffet Sancaklı ile Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in ilişkisine dair... Özer'in Arnavutluk'ta yakalanması ve Türkiye'ye iadesi konusunda fikir ayrılıkları mevcut."

"Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu arasında sıkıntı var. Konu, MHP milletvekili Saffet Sancaklı ile Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in ilişkisine dair... Özer’in Arnavutluk’ta yakalanması ve Türkiye’ye iadesi konusunda fikir ayrılıkları mevcut."

Bu iddiaya ilişkin "kuşkulu" olduğunu belirten gazeteci Barış Pehlivan, "Ama ülkücü yargı mensuplarının aralarında bu iddiayı konuştuğunu bildiğim için önemsedim" dedi.

MHP Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş'ın istifa ederken yaptığı "Arnavutluk’ta yakalanan Fatih Özer’in Darıca’da yaşayan aile fertleri partimize gelerek, çocuklarının hiçbir şey yapmadığını, sorunların aileye kaldığını ancak Saffet Sancaklı ve oğlunun paraları alıp kendilerini kurbanlık koyun gibi ortada bıraktığını ifade ediyor" açıklamasını hatırlatan Pehlivan, herkesin Emre Olur Arnavutluk'tan kısa sürede getirilirken Faruk Fatih Özer'in neden getirilemediğini sorguladığını yazdı.

Mahkemenin Kararları

Thodex davasında mahkemenin tutuklu sanıkların avukatların davaya dahil olmasına izin vermediğini, ayrıca SPK'dan veya BDDK'dan Thodex'e dair incelemelerini istemediğini ve vergi dairesine "Thodex bugüne kadar kaç para kazandı, ne kadar vergi ödedi" bilgisini sormadığını belirten Pehlivan, şu ifadeleri kullandı:

7 Ayda Gelen MASAK Raporu 

"Dahası... 

İddianamenin esas aldığı MASAK’ın ana raporu yaklaşık yedi ayda geldi. Ancak ne zamanki sanık avukatları rapordaki hataları gösterdi, mahkeme de kurumdan ek rapor, yani düzeltme istedi. Gelin görün ki, koca MASAK küçük bir değişimle göndereceği bu ek raporu da beş aydır bir türlü mahkemeye iletmiyor. Sahi, kimler neden işi yavaşlatıyor?

Kaldı ki sanık avukatları MASAK raporuna imza atanların tanık olarak dinlenilmesini de istiyor, mahkeme onu da kabul etmiyor.

Bitmedi. En can alıcı noktalardan biri de şu...

 

MHP'li Sancaklı'nın Oğluyla Thodex Vurguncusu Ortak!

MHP milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer ile ortaklığı biliniyor. Bundandır ki, hem sanık hem de mağdur avukatları Sancaklı’nın da soruşturulmasını talep ediyor. Ancak mahkeme bu talepleri duymazdan geliyor.

Öyle ki...

Mahkeme başkanı bu talepleri reddetmekle kalmayıp, Mert Sancaklı’nın ismini anmaktan bile çekiniyor. Son duruşmada özetle 'Bir isim söylemiştiniz ya, ben o talebi reddediyorum' diyor, duruşma salonundakiler 'Mert Sancaklı' diye bağırınca ancak isim kayıtlara geçiyor."

Barış Pehlivan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Soylu'nun Yakın Çevresi İstifa İddiasını 'Doğrulamadı'

thodex soruşturması nedeniyle devlet bahçeli süleyman soylu arasında gerginlik iddiası