Thodex Soruşturmasında 6 Kişi Hakkında Tutuklama Talebi

TAKİP ET

Thodex soruşturması kapsamında operasyonlarda yakalanan 70 şüpheliden 6'sı tutuklama talebiyle, 22 şüpheli de adli kontrol altına alınması istemiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Kripto para dolandırıcılığı sebebiyle açılan soruşturma kapsamında  İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 70 şüpheliden 62'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan 62 şüpheliden 34'ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Savcılık, 6 şüpheliyi 'bilişim sistemleri banka ve veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' ve 'suç örgütü kurma' suçlarından tutuklanması talebiyle, 22 şüpheliyi de adli kontrol altına alınması istemiyle nöbetçi hakimliğe gönderdi.

Gözaltında olan 8 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bilgisi verildi.

 

thodex gözaltı adliye 62 kişi emniyet kripto para 6 tutuklu