Thodex Vurguncusu Özer, Koruması ve Şoförünü de Dolandırmış

TAKİP ET

Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer'in koruması ve şoförünü de dolandırdığı ortaya çıktı.

Thodex vurgununa ilişkin tamamlanan soruşturmada Faruk Fatih Özer'in kardeşi Serap Özer, ağabeyi Güven Özer gibi isimlerin ifadeleri ortaya çıktı.

Yandaş Sabah gazetesinden Arzu Kaya'nın haberine göre şüpheli Güven Özer, kardeşinin kendisine şirketin yüzde 50 hissesini, belki de tamamını devredebileceğini söylediğini aktardı.

Şoför ve Koruma da Dolandırıldıklarını Söyledi

Ayrıca şoför Mehmet Ç., Faruk Fatih Özer'in kendisine "Borçların var. Kripto para yükseliyor, bire üç oranında kazanırsın" dediğini söyledi. Bunun yanı sıra koruma Cem U. da elindeki altın ve dövizi bozdurarak mağdur olduğunu iddia etti.

Savcılığın çizdiği örgüt şemasında Faruk Fatih Özer'in Thodex firması adı altında dolandırıcılık için çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu ve lideri olarak yönettiği, örgütte yöneticileri ve üyeleri belirleyerek bu kişileri görevlendirdiği belirtildi. 

Özer ve Yakınları Örgüt Yöneticisi

Platformda bulunan müşterilere ait varlıkların platform dışına çıkartıldığı ve Özer ile yakınlarının kendi müşteri bilgilerini sistemden sildiği, Özer'in yakınları Güven Özer ve Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 7 şüphelinin örgütün amaçları doğrultusunda örgüt üyelerine emir verebildikleri, örgütün hiyerarşik yapısı dahilinde inisiyatif alabildikleri ve söz sahibi oldukları vurgulandı.

Kardeşi Yardımcısı Konumunda 

Savcılık, kardeş Güven Özer'in Faruk Fatih Özer'in yardımcısı konumunda olduğunu, yurt içi kripto para borsası hesabına 14 milyon 350 bin lira, başka bir kripto para hesabınaysa 8 milyon 552 bin lira girdiğini, Thodex hesabından 6 milyon 717 bin lira para transferi yapan Güven Özer'in banka hesabına kripto para borsalarından 10 milyon 753 bin lira transfer edildiğini tespit etti.

Yengesi de Suç Ortağı

İddianamede şüpheli kardeş Serap Özer ve Rana azap'ın örgütün muhasebe ve finans sorumlusu oldukları, Serap Özer'in yurt dışı kripto para borsası hesabına 2018-2021 yılları arasında 125 milyon 560 bin lira para transfer edildiği belirtildi.

Ayrıca Faruk Fatih Özer'in yengesi Zuhal Özer de dahil 11 kişinin örgüt yöneticilerine bağlı olarak faaliyet gösterdiği, hiyerarşik yapı dahilinde görevleri sorgulamadan yerine getirdikleri, Zuhal Özer'in Thodex platformunda hesabı olan kişilerin hesapları üzerinde yatırma çekme yetkisinin olduğu ve Malta'da bulunan bir kripto varlık hizmet sağlayıcısında bulunan hesaplarına birçok para transferi yapıldığı belirtildi. 

thodex vurguncusu faruk fatih özer koruması ve şoförünü bile dolandırmış