Thodex Vurguncusu Özer, Müştekilere Şikayetlerini Geri Çekmeleri İçin Para Yolladı

TAKİP ET

Binlerce insanı dolandıran Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer, şikayetlerini geri çekmeleri için 8 müştekiye 2 milyon lira gönderdi.

Kripto para piyasası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer binlerce kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçmış, olaya ilişkin başlatılan soruşturmada ilerleme kaydedilememişti.

Dolandırılanların avukatlarından Sinan Keskin, firari Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer'in ve Thodex'in avukatının kendisiyle iletişim kurarak uzlaşma talep ettiğini açıkladı.

Sözcü'nün aktardığı habere göre Keskin "Biz de buna istinaden uzlaşma görüşmelerini müvekkillerimizin hak ve menfaatleri gereğince yürüttük. Aynı zamanda müvekkillerimizden bu uzlaşmaya onay verdiklerine dair yazılı ve sözlü taahhüt aldık, muvafakat aldık. Buna istinaden geçen hafta perşembe günü müvekkillerimizin hesabına uzlaşmaya konu zarar miktarı yatırılmış olup, biz de tarafımızdan teyit ettik" dedi.

"Faruk Fatih Özer İlk Defa Ödemeleri Gerçekleştirmiş Oluyor"

Müvekkillerine ulaşmaya çalıştıklarını belirten Keskin, "Bir kısım müvekkillerimiz uzlaşma kapsamında zararlarının giderilmesini kabul etti. Biz de şikayetten vazgeçme dilekçelerini verdik. Tabi uzlaşma kapsamında zararları giderilen müvekkiller yakınlarına da bunları aktardılar. Aynı zamanda yeni vekaleten çıkartan müvekkillerimiz de var. Bunlarla ilgili uzlaştırma görüşmeleri devam ediyor. Faruk Fatih Özer ilk defa ödemeleri dosya kapsamında gerçekleştirmiş oluyor" diye konuştu.

"Birçok Mağdur Uzlaşmaya Olumlu Bakıyor"

Soruşturmanın süreceğini belirten Keskin, "Ama birçok mağdur da uzlaşma anlamında olumlu bakıyor sürece. Olumlu bakmayanlar için de süreç devam edecektir. Geçen hafta itibariyle sadece 8 kişinin zararı giderildi. Bunların zarar miktarı da yaklaşık 2 milyon civarında. Bunlar banka hesaplarına yattı, biz de ofisimiz olarak teyit ettik bankaya yattığını" ifadelerini kullandı.

thodex vurguncusu faruk fatih özer müştekilere 2 milyon lira şikayetlerini geri çekmeleri için