Ticaret Bakanı Pekcan'ın Sahibi Olduğu Şirket, Ticaret Bakanlığı'na 9 Milyon Liralık Dezenfektan Satışı Yaptı

TAKİP ET

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın sahibi olduğu şirketin Ticaret Bakanlığı'na 9 milyon liralık dezenfektan satışı yaptığı ortaya çıktı.

Oda Tv'nin haberine göre; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'ın ortak olduğu Nanoksia Biyoteknoloji ve Karon Mühendislik şirketlerinin, Ticaret Bakanlığı'na 9 milyon liralık dezenfektan satışı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

İki şirketin, 27 Şubat 2020 - 23 Aralık 2020 tarihleri arasında binlerce litre dezenfektanı Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı kuruluşlara sattığı belirtildi. Bakan Pekcan ve eşine ait şirketler bu alışverişe yaklaşık 1.5 milyon TL’lik fatura kesti. Fakat iddiaya göre, bu tutarın aslında 9 milyon TL olduğu kaydedildi.

Kendi Şirketinden 'Kendi' Bakanlığına

Konuyu gündeme taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada "AK Parti yeni bir skandala daha imza attı. Her gün AK Partililerle ilgili yeni yeni skandallar ortaya çıkıyor. Bu defa ise Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın kendi şirketinden kendi bakanlığına 9 milyon TL'lik dezenfektan sattığı ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Öztunç, açıklamasının devamında "Yani Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eşiyle birlikte ortak olduğu şirketten kendi bakanlığına 9 milyon TL'lik dezenfektan satmış. Sanki piyasada bu ürünü başka üreten kimse yokmuş gibi kendi firmasından kendi bakanlığı bu malları satın alıyor. Gerçekten inanılır gibi değil, tam bir skandal. Turizm Bakanı, turizm arazilerini kendi özel şirketine devrediyor. Ticaret Bakanı ise kendi özel şirketinden kendi bakanlığına malzeme satıyor. Bu inanılır gibi değil" şeklinde durumu eleştirdi.

Eski bakan Güler İleri gibi Pekcan'ın da istifa etmesi gerektiğini dile getiren Öztunç, "Yıllar önce Devlet Bakanı Güler İleri, babasının cenazesinin ilanına ilişkin bakanlık bütçesinden ödeme yapıldığı için bakanlıktan istifa etmişti. Şimdi Ruhsar Pekcan'dan bekliyoruz. Kendi şirketinden kendi bakanlığına 9 milyonluk mal satılıyorsa hemen istifa etmesi gerekiyor. Tıpkı eski Devlet Bakanı Güler İleri gibi davranması gerekiyor. Güler Hanım, istifa etmişti, babasının cenazesine verilen ilanın parasının bakanlıktan ödendi diye. Şimdi de Ruhsar Pekcan'dan istifayı bekliyoruz" dedi.

 

ruhsar pekcan hasan pekcan oda tv ticaret bakanlığı ticaret bakanı dezenfektan satışı şirket sahibi ortağı 9 milyon liralık tllik yapıldı gerçekleştirildi kurumlar türkiye odalar ve borsalar birliği nanokisa b