Ticaret Bakanlığı, Esnafa Yönelik Destek Kapsamında "Tez Yazım Bürolarına" 5 Bin Lira Hibe Verecek

TAKİP ET

Esnafa yönelik destek kararının ardından Ticaret Bakanlığı, "5000 TL Hibe Desteği Verilecek Esnaf Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirlerin Ekonomik Faaliyetleri"ne tez yazım bürolarını da dâhil ederek büyük bir skandala imza attı.

Çin virüsü salgının sebebiyle uygulanan kısıtlamalar ve yasaklardan etkilenen esnafa yönelik destek kararı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Destekten hangi işletmelerin yararlanacağına ilişkin ayrıntılar ise Ticaret Bakanlığının yayımladığı talimatnamelerle belli oldu.

Söz konusu talimatnamelere eklenen bir "iş kolu" ise AKP iktidarının "başarı" hikayesine adanmış gibi. "20.05.2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Kapsamında 5000 TL Hibe Desteği Verilecek Esnaf Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirlerin Ekonomik Faaliyetleri" başlığıyla yayımlanan talimatnamelerin 1. grubuna dâhil edilen iş kollarına 5 bin Türk Lirası tutarında hibe desteği sağlanacak. Bu grupta yer alan bir "iş kolu" da Tez vb. Yazım Büroları...

Bu aymazlığın ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanan bakanlar, başkaca kademelerdeki bürokratlar ve hatta üniversite rektörlerinin akademik kariyerlerinde dizili temel taşlardan olan tezlerine ilişkin birçok şaibe ve dedikodu akıllara geldi.

Esnafa Destek Kararı Hibe Tez yazım bürosu tez yazdırma Esnaf ve sanatkarlar destek paketi pandemi koronavirüs Ticaret Bakanlığı Tayyip Erdoğan Mehmet Muş AKP Berat Albayrak Damat Berat Albayrak'ın tezi