''Tiksindirici Borç'' Başlığını Vikipedi'den Silmeye Çalışıyorlar!

TAKİP ET

Meral Akşener'in Kanal İstanbul projesi için söz ettiği 'tiksindirici borç' Vikipedi'den kaldırılmaya çalışılıyor.

Grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul için söylediği ''Parayı söke söke alırlar'' ifadesi üzerine açıklama yapan Meral Akşener, projenin uluslararası hukuka göre 'tiksindirici borç' şartlarına uyduğunu belirtmişti.

Kanal İstanbul'un Alexander Nahum Sack tarafından geliştirilen doktrinin; borcu veren kişinin bilgilendirilmesi, borcun halkın rızası dahilinde alınmamış olması ve borcun halkın menfaati için kullanılmaması şartlarını taşıdığını belirten Akşener, Kanal İstanbul parasını söke söke ödeyecek kişinin halk değil, Erdoğan olacağını söylemişti.

Halkın Öğrenmesini İstemiyorlar 

Akşener'in açıklamaları sonrası arama motorlarında sık sık aranan 'tiksindirici borç' için açılan sayfaların kapatılmaya çalışıldığı fark edildi. 29 Nisan 2017 tarihinde Türkiye'deki kullanıcıların erişimine engellenen Vikipedi'de yer alan 'tiksindirici borç' sayfası için silme etiketi konuldu.

Vikipedi söz konusu başlığa tıklayınca, ''Bu sayfa hızlı silinmeye adaydır! Bu sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme politikası gereğince silinmesi için etiketlenmiştir ve bir hizmetli tarafından incelemeyi beklemektedir'' uyarısı vermeye başladı.

Akşener'in dün yaptığı açıklamanın ardından 'tiksindirici borç' doktrininin aranma sayısında artış görüldü. 

meral akşener tiksindirici borç vikipedi sayfa silinmeye çalışılıyor etiket kanal istanbul akp erdoğan