TikTok'ta Fazla Vakit Geçiren Anne Çocuklarının Velayetini Kaybetti

TAKİP ET

TikTok'ta uzun süre vakit geçirdiği belirlenen anne, iki kızının velayetini kaybetti.

İş adamı Ferit K. ile 15 yıldır evli olduğu B.K., geçtiğimiz yıl boşanmaya karar vererek evlerini ayırdı. Çiftin 8 ve 13 yaşlarındaki iki kızı anne B.K. ile yaşamaya devam ederken görülen davada Ferit K., B.K.'nın TikTok'ta fazla zaman geçirdiğini belirterek mahkemeden kızlarının velayetinin kendisine verilmesini istedi.

Mahkemenin tayin ettiği pedagog, hazırladığı raporda annenin çocuklarına ilişkin yükümlülüklerini ciddi şekilde ihlal ettiğini belirterek çocukların velayetinin geçici ve kalıcı olarak babaya verilmesini mütalaa etti.

Çiftin boşanma işleminin tamamlanmasıyla birlikte kalıcı velayet kararının kesinleşeceği belirtiliyor. 

"Büyük Kızım Öğlene Kadar Kahvaltı Yapamadığını, Annesini Uyandıramadığını Söylüyor"

B.K.'nın çocuklarına ilgisizliği nedeniyle boşanma aşamasına geldiklerini belirten baba Ferit K., "Benim özellikle Tiktok videoları konusunda rahatsızlığım söz konusu. Boşanma henüz gerçekleşmedi ancak eşimle ayrı evlerde kalıyoruz. Eşim, geceden sabaha kadar Tiktok videosu çekiyor. Hatta bu mesai sabahlara kadar sürüyor. Büyük kızım sürekli bana mesaj yollayıp öğlene kadar kahvaltı yapamadığını, annesini uyandıramadığını söylüyor. Ben gidip kızlarımı doyuruyordum" dedi.

"TikTok Yüzünden Bu Çocukların İlgisiz Kalması Söz Konusu"

B.K.'yı defaatle uyardığını belirten Ferit K., "Takipçi sayısını artırmak için mi yoksa sosyal medyadan para kazanmak için mi bilmiyorum ama Tiktok yüzünden bu çocukların ilgisiz kalması ve aile kavramının sarsılması söz konusu. Eşimle ayrı evlerde kalmaya başladığımızda büyük kızımın okulla ilgili sıkıntıları olmuştu. Bir süre eşimi eve çağırmıştım. Bu süre zarfında gece yarılarına kadar Tiktok videosu çektiğini biliyorum. Kendini çekmesinden ziyade küçük kızımı da Tiktok’a alıştırmış. Kızım da video çekip paylaşmak istiyor. Benim Tiktok hesabım yok ama birkaç videoya baktığımda, ahlaki sınırları zorlayan videoların olduğunu da gördüm. Çocuklarımın bu şekilde yetiştirilmesini istemediğim için kendisini defalarca uyardım ve velayet için dava açtım. Neyse ki pedagog raporunda da geçici ve kalıcı velayet bana verildi. Boşanma netleştiğinde, kalıcı velayet konusu da netleşecektir. Ben kızlarımın geleceği için bu kararı çok olumlu karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

tiktok ferit k. izmir anne velayeti kaybetti