Timuçin Koray Güzelderen'den Yeni Kitap: 'Böyle Olmaz! Kurumsallaşmayı da Ele Alan Bir Şirket Yönetim Kitabı'

TAKİP ET

Türk iş dünyasının vizyoner isimlerinden Timuçin Koray Güzelderen, şirket yönetimi ve kurumsallaşma üzerine kaleme aldığı yeni kitabı “Böyle Olmaz! Kurumsallaşmayı da Ele Alan Bir Şirket Yönetim Kitabı” ile Kasım ayı ortasında okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. 

Güzelderen, mühendislikten yöneticiliğe uzanan profesyonel serüveninde edindiği tecrübeleri, Türk iş dünyasında sıkça göz ardı edilen kurumsal yönetim ilkeleriyle birleştirerek kitaplaştırdı. “Böyle Olmaz!”; yanlış kurumsallaşma anlayışlarını, yönetimsel hataları ve sürdürülebilir başarı için gerekli dönüşüm adımlarını somut örneklerle ele alıyor.

Sapiens Yayınları etiketiyle çıkacak eser, özellikle KOBİ yöneticileri, girişimciler ve kurumsal dönüşüm sürecindeki profesyoneller için başvuru kaynağı olmayı hedefliyor. Eserin önsözünde, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından ve Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’ın imzası yer alıyor.

Timuçin Koray Güzelderen Kimdir?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunu olan Timuçin Koray Güzelderen, yüksek lisansını European Leadership University/IBS’nin Stratejik Pazarlama ve Finans programında tamamladı. Eğitim sürecinde mühendislik danışmanlığı ve maden sondajı alanlarında girişimlerde bulunarak ticari hayata atıldı.

Güzelderen, halen kurucusu olduğu Ötüken Yatırım firmasının yöneticiliğini sürdürüyor.  Glencore ve Oteko gibi uluslararası firmalarla yürüttüğü satın alma süreçleriyle dikkat çekti.

2022’de yayımlanan “%5 – Geleceği Kendiniz Oluşturun” adlı ilk kitabıyla finansal gelişim alanında ses getiren Güzelderen, bugün şirketlere kurumsallaşma ve yönetim danışmanlığı hizmeti veriyor.

timuçin koray güzelderen