Tinerci Ümit, Mobilya Dükkanını Ateşe Verdi

TAKİP ET

Son bir yıl içerisinde minibüs ve motosiklet gibi pek çok şeyi yakan Tinerci Ümit, bu kez de mobilya dükkanını yaktı.

İstanbul Kağıthane’de son bir yıl içerisinde farklı farklı yerlerde sürekli yangın çıkaran ve akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle her seferinde serbest bırakılan 'Tinerci Ümit' lakaplı Osman M. bu kez de mobilyacıyı yaktı.

Saat 00.55 sıralarında Kağıthane Hamidiye Mahallesi'nde bulunan mobilyacıda çıkan yangın kısa sürede büyüyünce çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine ihbar etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanan yapıya müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmalarından sonra Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, itfaiye ekiplerinin “Kundaklama olabilir” cümlesi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda işyerinin tinerle ateşe verildiği tespit edildi. İncelemelerin ardından arama çalışmalarına başlayan polis ekipleri işyerini kundaklayan kişinin Osman M. olduğunu tespit etti.

Kısa sürede yakalanan Osman M.'nin üst araması sırasında pet şişe içerisinde tiner ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Suç Makinesi

Gözaltına alınan Osman M.'nin yaklaşık bir yıl içerisinde minibüs, motosiklet ve kulübe başta olmak üzere birçok yeri kundakladığı ortaya çıktı. 3 adet “Mala zarar verme”, 4 adet “Hırsızlık”, 2 adet “Yangın”, 2 adet “Ateşli silahlar kanununa muhalefet”, 8 adet “Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak”, 5 adet “Yaralama” ve 3 adet “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından kaydı olduğu belirlendi.

Akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle her seferinde serbest bırakılan Osman M.'nin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırıldıktan sonra ailesi tarafından tedavi edilmeden çıkartıldığı ve hiçbir şekilde müdahale edilmediği ortaya çıktı.

mobilyacı tinerci ümit mobilya kağıthane istanbul