Tıp Fakültesi Puanlarında Büyük Düşüş

TAKİP ET

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Tıp fakültesine giren öğrencilerin sıralamalarında ciddi bir gerileme yaşandığı belirtiliyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversitelere giriş sıralamaları da belli olmaya başladı.

YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı


Tıp fakültelerine giren öğrencilerin sıralamalarında dikkate değer bir gerileme yaşandığı belirtiliyor. Örneğin geçtiğimiz yıl 22 bin 161 sıralamayla öğrenci kabul eden Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu yıl 28 bin sıralamayla öğrenci kabul ettiği belirtiliyor.

Ayrıca Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçtiğimiz yıl 22 bin 835 sıralamayla öğrenci kabul ederken bu yıl bu sıralamanın 30 bine kadar çıktığı görüldü.

'Giderlerse Gitsinler' Diyen Erdoğan, Dr. Ekrem Karakaya İçin Taziye Mesajı Yayımlamadı


Tıp fakültesine giriş için gereken sıralamada yaşanan bu gerileme, tartışmaları beraberinde getirdi. Pek çok insan, bu düşüşün doktorluk mesleğinde yaşanan prestij kaybı ve sağlıkta şiddet olayları gerekçesiyle meydana geldiğini düşünüyor.

tıp fakültesi puanlarında büyük düşüş ege üniversitesi yks yerleştirme sonuçları açıklandı hitit üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi kafkas üniversitesi varsın gidiyorlarsa gitsinler erdoğan