TİP Genel Başkanı Erkan Baş, NATO İçin Terör Örgütü Dedi

TAKİP ET

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye'nin de üyesi olduğu NATO'ya "terör örgütü" dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Rusya ve Ukrayna arasındaki krize ilişkin konuştu. Kremlin'in ağzı ile konuşan her komünist gibi Sovyet mirası nedeniyle Rusya'ya sempati ile bakan Baş, "Değerli yurttaşlar, NATO bir terör örgütüdür. NATO’nun varlığı dünya barışına, dünya halklarına dönük bir tehlikedir ve bugün bu kendisini çok daha açık biçimde göstermektedir” dedi.

Baş böylece Türkiye Cumhuriyeti devletine de dolaylı yoldan terör örgütü üyesi demiş oldu. 

Rus işgalciliğini görmezden gelen Baş, “Sözlerimize başlarken Orta ve Doğu Avrupa’yı bir cephaneliğe çeviren emperyalist bir suç örgütü olarak değerlendirdiğimiz NATO’yu, Ukrayna’dan elini çekmeye çağırıyoruz. Bütün bu tartışmaların başlangıç noktası, sözde Sovyet tehdidine, sözde sosyalizm tehdidine karşı kurulduğunu ilan eden, bu amaçla faaliyet sürdürdüğü yalanıyla var olan NATO’nun bu sözde tehdit bile ortadan kalkmasına rağmen yıllardır faaliyetlerini üstelik genişleyerek daha büyük tehditler yayarak sürdürmeye başlamasına işaret ediyoruz” dedi.

NATO'yu bir terör örgütü olarak tanımlayarak Türkiye Cumhuriyeti'ni dolaylı yoldan terör örgütü üyesi olarak göstermek isteyen Baş şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye İşçi Partisi açısından bu ve benzeri gerilimlerde ilkesel yaklaşımlar esastır. Biz bütün sözlerimize “İşgal politikalarına ve savaşa hayır” diyerek başlıyoruz. Tüm emperyalist askeri paktlara karşı tutum almaya çağırıyoruz. Değerli yurttaşlar, NATO bir terör örgütüdür. NATO’nun varlığı dünya barışına, dünya halklarına dönük bir tehlikedir ve bugün bu kendisini çok daha açık biçimde göstermektedir.”

 

erkan baş nato nato terör örgütüdür açıklaması ukrayna türkiye türkiye cumhuriyeti rus emperyalizmi rus işgalciliği