TİP'li Sera Kadıgil: Başörtüsü Sorunu Yok Bu Ülkede, Enes Kara Var!

TAKİP ET

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına sert sözlerle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyon yüzde 83,45'le rekor kırdığı gün çoktan kapanmış olan başörtüsü meselesini gündeme getirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise buna yasa değil, anayasa değişikliği teklifiyle yanıt verdi.

TİP'li Sera Kadıgil'den Kılıçdaroğlu'na Sert Tepki

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen TİP Milletvekili Sera Kadıgil, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü meselesini gündeme getirmesine sert tepki gösterdi.

 "Başörtüsü sorunu yok bu ülkede" diyen Kadıgil, şu ifadeleri kullandı:

"Mülakatlarda sırf başı açık olduğu için elenen kadınların sorunu var bu ülkede! Bu ülkede cinsel yönelimi nedeniyle hunharca katledilen LGBT+'ların bir sorunu var. Kulağına küpe taktığı için dövülen, öldürülen, oruç tutmadığı için dövülen gençlik sorunu var bu ülkede!

Devlet yurtları olmadığı için tarikat ve cemaat yurtlarında kaderine terk edilmiş milyonlarca genç var bu ülkede! Kız yurtlarında yanarak can veren çocuklar var bu ülkede. Kıreş olmadığı için hiçbir denetimi olmayan sübyan mekteplerine mahkum edilmiş yüz binlerce çocuk yaşıyor bu ülkede.

Geçiniz Anam Babam, Geçiniz! 

Ensar gibi denetimsiz vakıfların elinde tacize, tecavüze, istismara uğrayan çocuklar, utanmadan 'bir kereden bir şey olmaz' diyen bakan var bu ülkede. Ailesi tarafından bir tarikat yurduna mecbur bırakıldığı için canına kıyan bir Enes Kara gerçeği var bu ülkede! Geçiniz anam babam, geçiniz! 

Siz kadını, çocuğu, aileyi falan korumak derdinde değilsiniz. Siz boğazına kadar suça batmış sülalenizi kurtarmak derdindesiniz. Siyasal İslamcılarla siyasal İslamcılık yarıştırmak derdine düşerseniz kazanan bir kez daha siyasal İslam olur beyler! Şundan da emin olun, aslı dururken kimse sahtesine bakmaz. Çünkü siyasal İslam'la müzakere değil, olsa olsa mücadele edilir. Şunu da bilin: Kırmızı çizgisini laikliğe çekmeyen hiçbir çizgi kazanamadı ve kazanamayacak!"

tip türkiye işçi partisi sera kadıgil başörtüsü sorunu yok bu ülkede enes kara var