Titanik Enkazını Gezerken Kaybolan Denizaltının Enkazı Bulundu

TAKİP ET

Titanik enkazını gezen bir denizaltının kaybolması günlerdir dünya gündeminde yer alıyor. İletişimi kesilen ve oksijeni biten denizaltıya hâlâ ulaşılamadı ancak bugün ABD Sahil Güvenliği, kaybolan denizaltıya ait olabilecek bir enkaz alanı bulduğunu duyurdu.

Titanik enkazını gezerken kaybolan Titan adlı denizaltının enkazı bulundu. Beş kişilik mürettebatın tümünün öldüğü belirtildi.

ABD Sahil Güvenliği, Titan denizaltı mürettebatının 'feci' olayda öldüğünü doğruladı. Birinci Sahil Güvenlik Bölgesi Komutanı Tuğamiral John Mauger, enkazın tespit edildiğini açıkladı ve bu tespit üzerine derhal mürettebatın ailelerine haber verildiğini ekledi.

Titanik enkazını gezen bir denizaltının kaybolması günlerdir dünya gündeminde yer alıyor. İletişimi kesilen ve oksijeni biten denizaltıya hâlâ ulaşılamadı ancak bugün ABD Sahil Güvenliği, kaybolan denizaltıya ait olabilecek bir enkaz alanı bulduğunu duyurmuştu.

Fransız araştırmacılar, deniz yatağına ulaşabilen ve yüzeye görüntü iletebilen uzaktan kumandalı bir araç konuşlandırdı. "Victor 6000" adlı araç, enkaz parçalarını kesmek ya da kaldırmak gibi son derece hassas manevraları dahi gerçekleştirebilen iki mekanik kol bulunduruyor.

Arama çalışmalarına katılmak üzere ikinci bir kumandalı araç ise ABD'den getirildi. ABD Sahil Güvenliği, operasyonun aktif bir arama ve kurtarma operasyonu olduğunu belirtiyor.

İçinde beş kişinin bulunduğu denizaltıyla iletişim, denizaltı Titanik enkazına inerken Pazar günü kesilmişti.

titanik titanik enkazı denizaltı kayboldu arama kurtarma