'Titreşimli Yüzük Davası': Berat Albayrak'ın Şikayetiyle Metin Cihan Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

TAKİP ET

Berat Albayrak'ın şikayeti üzerine gazeteci Metin Cihan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Enerji Bakanlığı döneminde e-posta hesabı Redhack tarafından ele geçirilmiş ve Albayrak'ın e-postaları ifşa edilmişti.

Gazeteci Metin Cihan, Albayrak'ın seks oyuncağı alışverişine dair "Berat Albayrak’ın posta kutusu 2016’ta Wikileaks’te yayınlandığı zaman buralar çalkalanıyordu. Neyle? İçerikteki torpil, rüşvet, yolsuzluk falanla değil, titreşimli yüzük alışverişiyle. Biz de az gerizekalı değilmişiz" paylaşımını yapmıştı.

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre bunun üzerine Cihan hakkında "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla açılan davada mahkeme, Metin Cihan hakkında yakalama kararı verdi. Bir sonraki duruşma 18 Ekim'de görülecke.

Yakalama kararına ilişkin bir paylaşım yapan Metin Cihan, "Yolsuzluklarını kendi emaillerinden bulup paylaştım. 'bunca yolsuzluk varken titreşimli yüzük siparişini konuştuğumuz için geri zekalıyız' gibi bir twit attım. ondan yargılanıyorum. anladığım kadarıyla yanılmışım. yolsuzlukların değil, titreşimli yüzüğün duyulmasını istemiyormuş" paylaşımını yaptı.

titreşimli yüzük davası berat albayrak şikayetiyle metin cihan hakkında yakalama kararı çıkarıldı