TKP'li Okuyan: Millet İttifakı'na Destek Olmayacak Bir Biçimde Erdoğan'ın Kaybetmesinin Yolunu Bulacağız

TAKİP ET

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, "Biz Millet İttifakı'na destek olmayacak bir biçimde Erdoğan'ın kaybetmesinin yolunu bulacağız" dedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Devrim Hareketi ve SOL Parti gibi partilerin öncülüğünde yola çıkan Sosyalist Güç Birliği'nin, seçimlerdeki tutumu merak ediliyor.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Sosyalist Güç Birliği'nin Cumhur İttifakı ve Altılı Masa'yı birinden birine tercihle hareket etmediğini, ikisine dönük de karşıtlık ilişkisi kurduğunu söyledi. Okuyan, "Biz Millet İttifakı'na destek olmayacak bir biçimde Erdoğan'ın kaybetmesinin yolunu bulacağız" diye konuştu. 

Bunu nasıl yapacaklarına dair tatmin edici bir argüman sunmayan Okuyan, Sosyalist Güç Birliği'nin "sorumlu davranmaya" çalıştığını ve Türkiye'de 20 yılı aşkın bir iktidarın var olduğunu ve bu iktidarın tek kişiyi öne çıkaran siyasal sistemi olduğunu ve bunun ömrünün uzamasına yarayacak bir konumlanmadan da uzak duracağını söyledi.

Okuyan şöyle konuştu:

"Biz Millet İttifakı’na destek olmayacak bir biçimde Erdoğan’ın kaybetmesinin yolunu bulacağız. Bu deneyime ve birikime sahibiz. ‘Son tahlilde destekleyecekler’ deniyor, bunun böyle olmadığını göstereceğiz. Burada da bir yol açacağız. Biz sessiz sedasız, tıpış tıpış Erdoğan’ın karşısındaki adaya destek vermeyiz. Erdoğan’ın karşısındaki adaya oy vermek, o aday ve arkasındaki güce destek vermek anlamına gelmez. Destek çok güçlü bir sözcük. Böyle bir şey yok. Kimse bizden böyle bir şey beklemesin.”

Okuyan, Sosyalist Güç Birliği’nin Meclis seçimlerindeki tutumuna dair, "Sonuçta şu belli; partiler kendi kimlikleriyle kendi program ve adaylarıyla girecek. Öte yandan sonuçta bir güç birliğiyiz ve iş birliğinin yolları, pusulaya yansıması, birliğin sahada vereceği fotoğrafı da değerlendiriyoruz. Bu daha kolay çözebileceğimiz bir mesele. Cumhurbaşkanlığı seçimi biraz daha karmaşık" diye açıklama yaptı.

“Milletvekilliği Çıkarma Üzerine Kurulu Bir Sürecin Parçası Olmayacağız”

Geçen aylarda gerçekleşen Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin ziyaretinin, “dostça bir ortamda karşılıklı tutumların aktarımı” olarak gerçekleştiğini aktaran Okuyan, "İki ittifakın bir araya gelmesinin mümkün olmadığını söyledik. Nedenlerini de söyledik. Bunun herkes için iyi olacağını söylemiş olduk. ‘Fena mı olur pusulada herkes bir arada olsun’ deniyor. Biz milletvekilliği çıkarma üzerine kurulu bir sürecin parçası olmayacağız. Bu milletvekilliğini toptan önemsizleştirici bir şey değil. Bunun önemli motivasyon olduğu hiçbir şeyde olmayacağız" diye konuştu.

tkp sosyalist güç birliği seçim erdoğan millet ittifakı altılı masa