TL Kredi Çekmek İçin 'Döviz Almayacağım' Taahhütnamesi İmzalama Şartı

TAKİP ET

Ekonomiyi yönetmekte zorlanan AKP iktidarı, çareyi vatandaşlara baskı yapmakta buluyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baskısı altındaki Türk ekonomisinde döviz kurları TL karşısında tarihi değerler kazandı. 20 Aralık Pazartesi günü dolar kuru 18 TL'yi geçti. AKP'li Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı yeni tedbirlerle kur 18 TL'den düşse de TL'nin değeri döviz kurları karşısında hala oldukça düşük.

Paralarının değer kaybetmesini istemeyen vatandaşlar ise zaman zaman kredi çekip döviz almaya başladı. "Devletin verdiği TL'yi dövize yatırmak ahlaksızlıktır" diyerek bu durumdan rahatsızlığını dile getiren AKP iktidarı ise BDDK'ya bankaları denetleme talimatı verdi.

BDDK'dan uyarı alan bankalar, TL kredilerle döviz, kripto veya hisse alımının engellenmesi için müşterilere taahhütname imzalatmaya başladı.

Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre, bankaların imzalattığı taahhütnamede kredinin kullandırım amacına aykırılık teşkil eden işlemler şöyle sıralanıyor: Döviz ve altın alım işlemleri, vadeli mevduat, repo, hisse senedi gibi finansal getiri sağlamaya dönük yatırımlar, vadesi gelmemiş diğer kredi risklerinin kapatılması, yurtdışına transfer yapılması ve kripto varlıklara veya sermaye piyasası dışına aktarılması.  

erdoğan türk lirası kredi döviz taahhütname döviz almayacağım taahhütü