TOFAŞ Otomobil 180 Bin Liraya Alıcı Buldu

TAKİP ET

Türkiye'nin en pahalı TOFAŞ'ı olduğu belirtilen araç Bursa'da 180 bin liraya alıcı buldu.

Türkiye'nin en pahalı TOFAŞ aracı olduğu belirtilen Doğan SLX marka araç Bursa'da 180 bin liraya satıldı.

Bir buçuk yıllık bir sürede modifiye edildiği belirtilen araçta piyasadaki en lüks araçlarda bulunan konfor imkanlarının sağlandığı belirtildi.

Aracın modifikasyonunu yapan Tanju Akdoğan, "Yaklaşık bir buçuk yıllık emeğin eseri olarak bu araç ortaya çıktı. Aracımız 1993 model Doğan SLX. Güneşin verdiği zararlardan dolayı dışarıdan boyalıdır. Turbo 4.0 enjeksiyonlu araçta BMW M3 şanzımanı kullandık. Mercedes direksiyonu takılan araçta, koltuklarında da elektrikli ısıtmalı ve elektrikli ayarlanabilir Mercedes koltuğunu tercih ettik.

Tavan ve kapı döşemelerimiz BMW F30 marka araçtan buraya uyarlandı. Ayrıca normal standart göstergelerimizi dijital gösterge ile değiştirdik. Aracımızda üst düzey ses sistemi mevcut. Aracımızın bu donanımlara ve bu görünüme kavuşmasında büyük emeği olan Antalya'da yaşayan Metin Doğan ustamıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aracın motor performansının 11,4 saniyede 400 kilometre hıza ulaşacak kadar geliştirildiği ve 560 beygir gücüne sahip olduğunu belirten Akdoğan, "100 kilometre hızdan 200 kilometre hıza ise 6.5 saniyede çıkabiliyor. Aracımız hem cadde modu hem de yarış moduyla Türkiye'nin hatta dünyanın sayılı araçlarından bir tanesidir. Yeni sahibine hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Doğan marka aracın çocukluk hayali olduğunu belirten ve Bursa'da araç kiralama işi yapan Yusuf Yamanlar, "Yaklaşık bir buçuk yıllık emeğin eseri olarak Türkiye'de eşi benzeri olmayan bu araç ortaya çıktı. Allah bana bugün bu arabayı almayı nasip etti. Özür dileyerek söylüyorum bu araca verdiğim para çok önemli değil çünkü bu arabada ciddi bir emek var" dedi.

 

TOFAŞ Otomobil 180 Bin Liraya Alıcı Buldu