TOGG CEO'su Karakaş: 'Halkın Alabileceği' TOGG Modeli 2027'de

TAKİP ET

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, halkın ulaşabileceği TOGG'un 2027'de satışa sunulacağını açıkladı.

 TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'tan yeni açıklamalar geldi. Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci'ye konuşan Gürcan Karakaş, halkın ulaşabileceği TOGG modelinin 2027'de piyasaya sürüleceğini açıkladı.

TOGG fiyatıyla ilgili konuşan Karakaş, şubat ayını işaret etti.

TOGG'un fiyatının Şubat ayında açıklanacağını belirten Karakaş, "İçten yanmalılar dâhil kendi sınıfındaki araçlarla rekabet edecek bir fiyata sahip olacak. Tüm ön siparişler Şubat 2023 itibarıyla internet üzerinden alınmaya başlanacak. Ön siparişler bireysel kullanıcılara öncelik olmak üzere alınacak, 2023 yılı boyunca teslim edilecek." dedi.

Halkın alabileceği TOGG modelinin 20227'de geleceğini belirten Karakaş, Emre Özpeynirci'nin Türkiye’de otomobil satışlarının yarıdan fazlası ortalama 500 bin TL fiyata sahip modellerden oluşuyor. Halkın büyük bir kısmı bu fiyatlara bile otomobil alamıyor. Elektrikli ilk model ise C-SUV sınıfında yer alacağı için herkesin ulaşabileceği seviyede olmayacak. C-Sedan ve C-X Coupe’de aynı sınıfta olacağı için fiyatları üç aşağı beş yukarı benzer seviyede olacak. Peki Togg’un daha fazla kişinin ulaşabileceği modelini ne zaman göreceğiz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Evet ilk modele bugün C-SUV sınıfında araç alabinler ulaşacak. Hedefimiz de bu. C-Sedan ve C-X Coupe’de aynı platformda ve aynı segmentte yer alan modeller olacak. Yani fiyatları birbirine yakın olacak. Bahsettiğiniz daha ulaşılabilir model ise evet 2027 yılında devreye girmesi planlanan B-SUV sınıfındaki model olacak. Bu model için 2025 yılından itibaren yepyeni bir platform oluşturacağız.

togg togg ceosu açıklama yaptı gürcan karakaş halkın ulaşabileceği togg