Togg'un Resmi Hesabı Ele Geçirildi

TAKİP ET

Togg'un resmi Twitter hesabı hackerlar tarafından kısa süreliğine ele geçirildi.

Togg resmi Twitter hesabı hackerlar tarafından çalındı. Hackerlar, resmi hesaptan OpenSea üzerinden satışa koydukları NFT'leri sergiledi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu ya da bilinen kısaltmasıyla Togg'un, yerli elektrikli SUV otomobilinde sona yaklaşıldığı iddia ediliyor. Geçtiğimiz günlerde pist deneme testlerine başlanan aracın bu yılın 2. yarısında seri üretimine başlanacağı söyleniyor. Şirket, dün (24 Nisan) akşam saatlerinde büyük bir talihsizlik yaşadı. Togg'un resmi Twitter hesabı hackerlar taradından ele geçirildi.
 

NFT Pazarlamaya Çalıştılar


Hesabı ele geçiren kişiler, OpenSea üzerinden satışa sundukları NFT’leri burada pazarlamaya çalıştı. Durumu ivedilikle fark eden yetkililer, hesabı geri almayı başardı.

Yaklaşık 30 dakikalık bir süre boyunca hesap, hackerların elinde kaldı. Bu sürede sadece 1 paylaşım yapıldı. Bunun yanı sıra hesabın profil ve kapak fotoğrafları değiştirildi. Paylaşımda ise OpenSea NFT platformuna ait bir link verildi.

Bu linke tıklayan kullanıcıların karşısına RTFKT – MNLTH isimli bir satıcının koleksiyonu çıktı. Güncel değeri 11.28 ETH olan (yaklaşık 33 bin dolar) bir NFT’nin satıldığı görüldü.


Henüz Bir Açıklama Yok


Resmi Twitter hesabının ele geçirildiğini kısa süre içerisinde fark eden Togg yetkileri, hesabı geri almayı başardı. Hemen ardından paylaşım kaldırıldı. Daha sonra hesabın profil ve kapak fotoğrafları da eski haline getirildi.

Konuyla ilgili Togg yetkililerinden henüz bir açıklama gelmedi.


togg Togg TOGG