TOGG'dan Çekilen İnan Kıraç: Elektrikli Otomobil İçin Erken, En Az 20 Yılı Var

TAKİP ET

Kıraça Holding'in patronu İnan Kıraç, Türkiye'nin elektrikli araç kullanabilmek için en az 20 yıla ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine girdiği ancak sağlık sorunları nedeniye ayrıldığını iddia ettiği Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) hakkında açıklamalarda bulundu. 

Dünya gazetesi yazarı Vahap Munyar'a konuşan Kıraç, TOGG'dan ayrılma gerekçesi sorulduğunda elektrikli otomobille ilgili tereddütleri olduğunu söyledi. Kıraç, Türkiye'nin elektrikli araçlar için en az 20 yıla daha ihtiyacı olduğunu belirterek, "Elektrikli otomobil Türkiye için erken. En az 20 yılı var. Bir kere bataryalar çok ağır. Örneğin elektrikli otobüsümüze koyduğumuz batarya 3.5 tonu buluyor. Ayrıca, İstanbul’dan Ankara’ya giderken 300 kilometre sonra şarj ihtiyacı duyacaksınız. En az 1 saat sürecek" dedi.

Kıraç, Türkiye'deki şarj istasyonu yapısının henüz hazır olmadığını bu durumda da hibrit araç üretmenin daha doğru olacağını söyledi.

 

inan kıraç kıraça holding togg elektrikli otomobil en az 20 yıl