'Tokatçılar' Çetesi Çökertildi: Avukat, Polis, İş İnsanı... Her Meslekten Örgüt Üyesi Var

TAKİP ET

Yargı, maliye, milli emlak, çevre ve şehircilik ve belediyelerdeki bazı "sorunlu" dosyalara kamu görevlilerine rüşvet dağıtarak müdahale eden aracı suç örgütü 6 aylık teknik ve fiziki takip sonrası Ankara, İstanbul, İzmir ve Yozgat'ta gerçekleştirilen operasyonlarla çökertildi.

Operasyonlarda örgüt lideri M.T., örgüt yöneticisi S.K., avukat B.T.K, polis memuru Z.Ş., iş insanı A.K. ve N.Ş. ve 11 adliye çalışanının da aralarında bulunduğu 33 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda sahte kimlik, çok sayıda şüpheli evrak ve tapu belgeleri, 3 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüphelilerden 12'si tutuklanırken, 6'sı ev hapsi, 12'si ise yurtdışı yasağı uygulanarak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Yargıdaki dosyalara müdahale etme karşılığında para alan suç örgütünün, kamu kurumlarından bilgi sızdırdığı ve işlemleri hızlandırdığı, örgüt adına faaliyet yürüten avukatın dosyaları takip ederken adliyedeki örgüt üyelerinin dosyalara dair bilgi sızdırdığı, örgüt adına faaliyetlerde bulunan polis memurunun ise örgüt çıkarlarına yönelik sorgulamalar yaptığı öğrenildi. 

Örgüt üyelerinin, bilgi ve belge sızdırmak için kamu görevlilerine rüşvet verdiği ve yargıdaki dosyalara müdahale etme karşılığında para aldığı anara ilişkin görüntüler de dosyaya eklendi.

Yapılan incelemeler sonucu banka hesaplarında bir yılda 47 milyon liralık para giriş çıkışı tespit edilen örgüt liderlerinin, başkalarına ait bilgi ve belgelere ulaşmak için kendilerini MİT elemanı olarak tanıttıkları, polis takibinden kurtulabilmek için örgüte ait iş yerlerine avukatlık, huku ve danışmanlık tabelaları astırdığı ortaya çıktı.

'Tokatçılar' Çetesi Çökertildi : Avukat Polis İş İnsanı... Her Meslekten Örgüt Üyesi Var