'TOKİ Suriyelilere Bedava Konut Yaptı' İddiası Meclis Gündeminde

TAKİP ET

TOKİ'nin Suriyelilere bedelsiz konut yaptığı iddiası Meclis'e taşındı. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bu iddiayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

TBMM Başkanlığı'na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, TOKİ'nin Suriyelilere bedelsiz konut yaptığı iddiasını sordu.

Sosyal Konut Projesi'ni yürütecek olan TOKİ'ye dair sorularını sıralayan Purçu, kurumun son 10 yılda kaç konut projesi başlattığını ve bunların hangilerinin tamamlandığını sordu.

"TOKİ’nin 2012 ve 2022 yılları arasında başlatıp bitiremediği projesi sayısı nedir? Hangileridir? Mağdur olan hak sahibi sayısı nedir? Bu vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar hangi adımlar atılmıştır?" diye soran Purçu, konut taksitlerinin aylık ödemelerine gelecek olan zamları da sordu.

Suriyelilere Bedava Konut İddiası

TOKİ ile sözleşme imzalayan kaç vatandaşın ödemelerini yapamadığını soran Purçu, "TOKİ konutları için kura çekilişinin 6 ay sonra yapılmasının gerekçesi nedir? TOKİ konutları için başvuran ve 6 ay boyunca toplanan aidatlar, kurada adı çıkmayanlara nasıl ve ne şekilde geri ödenecektir?" sorusunu yöneltti.

"TOKİ tarafından 200 bin Suriyeliye bedava konut yapıldığı iddiası doğru mudur?" diyen Purçu, "Bu iddia doğru ise kendi vatandaşlarımıza 600-800 bin lira civarında bedelli konut projeleri açıklanması, sosyal devlet ilkesi de göz önünde bulundurularak nasıl açıklanabilir?" diye sordu.

toki suriyelilere bedava konut yaptı iddiası meclis gündeminde özcan purçu