Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Bugün Başlıyor

TAKİP ET

32. Yaz Olimpiyat Oyunları, Japonya'nın başkenti Tokyo'da 1 yıllık ertelemeyle bugün seyircisiz olarak başlayacak.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın resmi açılışı bugün saat 14.00’te Japonya Ulusal Stadı’ndaki törenle yapılacak. Covid-19 salgını sebebiyle bir yıl ertelenen spor organizasyonu 8 Ağustos'a kadar sürecek. “Yarını Keşfet” sloganıyla gerçekleştirilecek organizasyonda 206 ülke adına 11 binden fazla sporcu mücadele edecek. 

41 farklı tesis kullanılacak olan organizasyon koronavirüs salgını sebebiyle ilk kez seyircisiz olarak gerçekleştirilecek. Müsabakalar sırasında geçmiş olimpiyat oyunlarına ait ses efektleri kullanılacak.

Türkiye'den 108 Sporcu Organizasyona Katılacak

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi 50’si kadın, 58’i erkek toplam 108 sporcu temsil edecek. Türkiye'den 25 sporcu atletizm, 11 sporcu yüzme, 9 sporcu güreş, 8 sporcu yelken, 7 sporcu karete, 6 sporcu boks, 6 sporcu judo, 5 sporcu tekvando, 5 sporcu artistik cimnastik, 4 sporcu atıcılık, 2 sporcu halter, 2 sporcu bisiklet, 2 sporcu okçuluk ve birer sporcu badminton, eskrim, kürek ve modern pentatlonda mücadele edecek. Takım sporlarında Türkiye adına sadece A Milli Voleybol Takımı yer alacak.

Açılış seremonisinde Türk bayrağını, milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka taşıyacak. Önceki olimpiyatlarda 1 kişi tarafından taşınan bayrak, bu yıl cinsiyet eşitliğine vurgu yapmak için birer erkek ve kadın sporcuya taşıtılacak.

tokyo olimpiyat açılış töreni bugün başlayacak seyircisiz türk bayrağı merve tuncel berke saka