Tokyo Olimpiyat Oyunları'na Katılan Uluslar İçin Anime Karakterler Yaratıldı: Türk Samuray 'İlhan'

TAKİP ET

Dünyanın en büyük ve kadim spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları bir yıl gecikmeyle de olsa başladı.

Tokyo Olimpiyat Oyunları geleneksel açılış töreni ile bugün başladı. Her ulusu temsilen yarışacak olan sporculardan oluşan kafileler temsil ettikleri ülkelerin bayrakların arkasından yürüyerek geçit töreni yaptı.

Dünya Bayrakları ismi verilen proje ile, bir grup Japon sanatkâr kendi kültürlerinden izler de katarak Olimpiyatlar'a katılan tüm ulusları temsilen anime karakterler yarattı.

84 ülkenin bayrağı yaratılan samuray karakterlerin üzerlerine işlenerek her bir anime karakter için farklı tasarımlar oluşturuldu.

Türkiye için hazırlanan karaktere ise "İlhan" ismi verildi. Kariyeri süresince Japonya'da da top koşturmuş olan İlhan Mansız'dan etkilenilmiş olması muhtemel olan "İlhan" karakteri dahil 84 ülkeyi temsil eden bu karakterlerin oluşturulduğu Dünya Bayrakları projesinde bulunan bir sanatçı olan Kozo Yamada konuya ilişkin açıklama yaptı.

Yamada "Bu sayede insanların diğer ülkeler hakkında bir şeyler öğrenmesini amaçladık. Olimpiyat'ın amacı da bu" derken Venezuela ve Honduras gibi ülkelerin büyükelçileri bu çizimleri kullanmak için harekete geçti.

Tokyo Olimpiyat Oyunları'na Katılan Uluslar İçin Anime Karakterler Yaratıldı Türk Samuray 'İlhan'