Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri'nde Bir Sporcumuz Altın, Bir Sporcumuz Bronz Madalya Kazandı

TAKİP ET

Türkiye, Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri'ni 6 madalya ve 4 olimpiyat kotası ile tamamladı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri'nin son gününün de tamamlanmasıyla Türkiye, 6 madalya ve 4 olimpiyat kotası kazandı.

Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri'nin son gününde milli güreşçi Kerem Kamal altın, Metehan Başar ise bronz madalya kazandı. Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, grekoromen stil 60 kiloda finale kalan Kerem Kamal, Alman rakibi Etienne Kinsinger'i 5-1 yenerek altın, 87 kiloda Metehan Başar ise Rus rakibi Milad Alirızaev'i yenerek bronz madalya kazandı.

Serbest stilde, Osman Göçen ve Süleyman Karadeniz gümüş, Selahattin Kılıçsallayan bronz madalyanın sahibi olurken, kadınlarda Evin Demirhan gümüş madalya kazandı. Bu sonuçlarla birlikte, milli güreşçilerimiz, 6 madalya ve 4 Olimpiyat kotası kazanarak turnuvayı tamamlamış oldu.

Güreşte, Tokyo Olimpiyatları'na kota alan milli sporcu sayımız ise daha önce dünya şampiyonasında kazanılan 4 kota ile beraber 8'e ulaştı.

kerem kamal metehan başar tokyo olimpiyatları avrupa elemeleri hak kazandı altın gümüş madalya kota olimpiyat macaristan budapeşte elemeler