Tokyo Olimpiyatları Çin Virüsü Bitmese Bile Seneye Yapılacak

TAKİP ET

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı John Coates, 2021'e ertelenen Tokyo Olimpiyatları'nın, salgın olsa da olmasa da gelecek yıl yapılacağını açıkladı.

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları sporcular ve ulusal olimpiyat komitelerinin salgın nedeniyle dile getirdiği endişelerin ardından önümüzdeki yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz-8 Ağustos 2021, paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı John Coates'ten Tokyo Olimpiyatlarına yönelik yeni bir açıklama geldi. Olimpiyatların planlandığı şekliyle önümüzdeki yıl 23 Temmuz'da başlayacağını duyuran Coates, açıklamasında Tokyo Olimpiyatlarını "Covid'i yenen oyunlar" olarak nitelendirdi.

Japonya'da 2011'de meydana gelen depremi ve tsunamiyi hatırlatarak Tokyo Olimpiyatları için, "Yeniden İnşa Oyunları olacaktı" diyen Coates, Covid olsa da olmasa da Tokyo Olimpiyatlarının önümüzdeki yıl yapılacağını ifade etti. Coates olimpiyatlar için, "Tünelin sonundaki ışık, Covid'i Yenen Oyunlar olacak" ifadelerini kullandı.

tokyo olimpiyatları komite başkanı açıkladı 2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları John Coates çin virüsü korona virüs tedbirler 2021 de olimpiyatlar kesin yapılacak kovid bitse de bitmese de olimpiyatlar olac