Tokyo Olimpiyatlarında İstifalar Zinciri

TAKİP ET

Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Mori Yoşiro'nun kadınlar hakkında söylediği skandal sözleri nedeniyle istifa etmesinin ardından yerine gelen Kavabuçi Saburō da istifa etti.

Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Mori Yoşiro, kadınlar hakkında söylediği tepki çeken sözlerinin ardından istifa etmişti. Skandal sözlerin ardından Tokyo valisi Koike olimpiyat toplantısına katılmayacağını açıklamış "Katılırsam pozitif söylemlerde bulunmam" açıklamasını yapmıştı. 

Yoşiro'nun istifa etmesinin ardından yerine getirilen yeni Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı ve eski başbakan Kavabuçi Saburō da istifa etti. Başbakan olduğu dönemde sebep olduğu bir skandal nedeniyle yeni başkan olmasına itiraz edilen Saburo, itirazlar üzerine istifasını sunarak yapılacak seçime de aday olmayacağını açıkladı.

Kadınlar hakkında söylenen sözlerden sonra başlayan istifalar neticesinde Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı olarak Olimpiyat İşlerinden Sorumlu Bakan ve eski sürat pateni olimpiyat sporcusu Haşimoto Seiko başa geçti. Hem milli sporcu hem de bir kadın olan Seiko'nun başkan olması vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. 

Ancak Seiko hakkında da bir dizi iddialarda bulunuldu. Soçi’deki yarışmalardan sonra yapılan kutlamalarda erkeklere cinsel tacizde bulunmakla suçlanmıştı. Gazeteciler bunu hatırlatıp kendisinin de bu makama uygun olmayabileceğini söyleyince o zaman bu iddiaları reddeden Seiko, boş bulunarak "uygunsuz davranışlardı, özür diliyorum" şeklinde konuştu. Ancak Haşimoto Seiko bu suçlamaların ardından istifa etmedi.

 

tokyo olimpiyatları 2021 istifalar zincir art arda istifalar kadın skandal sözler açıklamalar başkan eski başbakan baş sorumlu olimpiyat sorumlusu kadınlar vali söylem ifade tepki çekti çeken iddialar