Tokyo'dan Dönen Milli Güreşçilerimize Coşkulu Karşılama

TAKİP ET

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda yarışan milli sporcularımıza Ankara Esenboğa Havalimanı'nda coşkulu bir karşılama töreni düzenlendi.

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda erkekler serbest stil 125 kiloda bronz madalya alan milli güreşçimiz Taha Akgül, Süleyman Karadeniz, Evin Demirhan ve Süleyman Atlı'nın dönüşü için Ankara Esenboğa Havalimanı'nda coşkulu bir karşıma töreni düzenlendi.

Karşılamada Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş,  Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, Ankara Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı, ASKİ Spor Kulübü ve Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yetkililer hazır bulundu.

Bronz madalya kazanan Taha Akgül ise törende yaptığı açıklamada "Gönlümüzden altın madalya geçiyordu. Tüm hazırlığımızı bunun için yaptık. Çok iyi bir hazırlık süreci geçirmiştik. Her şeyime çok dikkat ederek oraya gittim. Sosyal hayatımdan, her şeyden fedakarlık yaparak oraya gittim. Maalesef çeyrek final müsabakasında talihsiz bir yenilgi yaşadım. Beklemediğim bir yenilgiydi. Nasipte bronz madalya varmış.

Tabii ki biz altın madalya için gittik ama güreş adına 3 tane bronz alabildik. Hamdolsun milli takımımız adına çok başarılı bir olimpiyat geçirdik. 13 tane madalyayla Türkiye Cumhuriyeti tarihi rekoru kırıldı. Bu da gelecek adına çok önemli oldu. İnşallah 2024 Paris'te daha çok madalya geleceğine inanıyorum" dedi.

Tokyo'dan Dönen Milli Güreşçilerimize Coşkulu Karşılama