Tolga Akalın İYİ Parti Genel Başkanlığına Adaylığını Açıkladı: İYİ Parti, İstikbalini Şahısların Akıbetine Bağlamış Bir Lider Partisi Değildir

TAKİP ET

İYİ Parti'de ilk adaylık açıklaması geldi.

Seçimlerden istediği sonucu alamayan İYİ Parti 27 Nisan'da seçimli olağanüstü kurultaya gidecek.

İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın İYİ Parti Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

X hesabından paylaşım yapan Akalın, "İYİ Parti liderin değil, milletin partisidir. 100 yıl sonra yeniden Türk milliyetçilerini iktidar yapmaya, yeniden Türk Çağını başlatmaya geliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, dava arkadaşlarımızı 8 Nisan pazartesi günü saat 13.00’te genel merkezimizde yapacağım kurultay süreci ve genel başkan adaylığı konulu basın açıklamama davet ediyorum." dedi. 

 

 

Akalın şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti Cumhuriyet tarihinin gördüğü en ceberrut iktidarın, Türkiye'yi ve Türk milletini maruz bıraktığı yolsuzluk ve yasakları ortadan kaldırmak, tek adam rejimini aşmak için hayatını, işini ve geçmiş mensubiyetlerini bir kenara bırakan cesur vatanseverler tarafından kuruldu.

İYİ Parti, istikbalini şahısların akıbetine bağlamış bir lider partisi değil Türk milliyetçilerinin devlet yönetme arzusunu temsil eden büyük Türk milletinin partisidir. İşte bu hedef dairesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel ilkeleri istikametinde kişi hak ve hürriyetlerini, hukukun üstünlüğünü, adil bir devleti, liyakatli bir bürokrasiyi ve nihayetinde Türk milletinin bütün mensuplarının huzur ve refah içinde yaşadığı bir Türkiye'yi inşa etmek amacıyla kurulmuş bir siyasi harekettir. Bu siyasi hareketin müktesebatının, hafızasının ve aklının hiçe sayılarak, tutarsız ve duygusal kararlarla yönetilmesi karşı karşıya kaldığımız büyük ağır yenilginin en büyük sebebidir.

Siyasi mücadelemizin herhangi bir noktasında bu siyasi harekete emek vermiş, haksızlığa uğramış ama yine de yılmadan mücadele etmiş dava arkadaşlarımızın ödedikleri bedellerin, yaptıkları fedakarlıkların tarihsel olarak şahidiyim ve farkındayım. Haklarını teslim etmeye, emeklerinin karşılığını vermeye, veremediklerimizle de helalleşmeye geliyoruz. 100 yıl sonra yeniden Türk milliyetçilerini, Türk vatanseverlerini, Türk yurtseverlerini; Cumhuriyet'i kuran ana fikri iktidar yapmaya geliyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm dava arkadaşlarımızı 8 Nisan Pazartesi günü saat 13.00'te Genel Merkezimizde yapacağım basın açıklamasına davet ediyorum." 

iyi parti meral akşener tolga Akalın iyi parti genel başkanı iyi parti kurultayı