Toplama Kampı Mağdurları Kahramanmaraş'ta

TAKİP ET

Çin'in Doğu Türkistan'da kurduğu toplama kamplarının mağdurları adım adım Anadolu'yu gezerek Uygur soykırımını anlatıyor.

"Anodolu Seferi"ne çıkarak adım adım tüm Türkiye'de Çin tarafından Doğu Türkistan'da uygulanan soykırımı anlatan toplama kampı mağdurları, bugün Kahramanmaraş'ı ziyaret etti. 

Kahramanmaraş Türk Ocağı'nı ziyaret eden toplama kampı mağdurları, Doğu Türkistan'da Çin Komünist Partisi tarafından kurulan toplama kamplarını ve Uygur, Kazak, Kırgız, Özbek Türklerine uygulanan sistematik soykırımı anlattı.

Kahramanmaraş Türk Ocağı'nda bulunan ve toplama kampı mağdurlarını dinleyen Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Doç Dr. Ziya Dumlupınar, "Kahramanmaraş Türk Ocağında Çin toplama kampında yakınları bulunan Doğu Türkistan'lı kardeşlerimizin ailelerinin yaşadığı soykırımı dinledik. Elimizden birşey gelmediği için bu soykırımı lanetleyerek duyurmaya çalışıyoruz. Soykırımı lanetliyorum" ifadeleriyle bir Twitter paylaşımı yaptı.

Uygur Soykırımı

Türkiye'ye Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Bunun yanında Uygur Türklerini hedef alan sistematik soykırımı durdurmasına yönelik çağrılara "radikal İslamcı terörizmle mücadele ettikleri" iddiasıyla yanıt veren ÇKP, terör örgütü Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi halinde kurulacak olan hükümeti tanıyacağını açıkladı. Bu durumda Çin, terör örgütü Taliban'ın kuracağı sözde hükümeti tanıyan ilk ülke olacak.

Soykırımın tanıklarında biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

Toplama Kampı Mağdurları Kahramanmaraş'ta uygur soykırımı doğu türkistan çin çkp türk ocağı kahramanmaraş ziya dumlupınar