Toplumsal Olaylarda Görüntü Alınmasını Engelleyen Emniyetten Kamera İhalesi: 4K Kalitesinde Çekim Yapan Fotoğraf Makineleri Alınacak

TAKİP ET

Toplumsal olaylar sırasında 'görev başındaki' polislerin görüntülerinin çekilmesini engellemeye yönelik genelge yayımlayan emniyet, fotoğraf makinesi ihalesine çıktı.

Vatandaşların, toplumsal olaylar sırasında görüntü almasını engelleyen bir genelge yayımlayan emniyet, 4K kalitede çekim yapabilecek 256 adet fotoğraf makinesi ihalesine çıktı.

Emniyetin söz konusu genelgesi yargıya taşınmışken, Emniyet Genel Müdürlüğü iki kısım halinde yapılacak ihalede, ilk kısımda 175 adet fotoğraf makinesi alacak.

Söz konusu fotoğraf makinelerinin yanına 18-135 milimetre objektifler de alınacak. Böylelikle, makineyi kullanan polis memuru bir kişinin oldukça uzaktan fotoğrafını çekebilecek.

Emniyetin ikinci kısımda alacağı makinelerin sayısı ise 90 adet. Bu makinelerin özellikleri arasında 4K video çekimi de olacak. Bunları kullanan polis memurları, oldukça yüksek görüntü kalitesinde çekimler yapabilecek. Bu makinelerin yanına 24-720 milimetre aralığında objektif de alınacak.

polis eylem görüntü genelge engelleyen emniyet genel müdürlüğü emniyet ihale fotoğraf makinesi 4k ultra 256 adet 90 adet iki kısımda