Torbasını 50 Liraya Aldığı Kömürün İçinden Gramı 45 Dolarlık Göktaşı Çıktı

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bir vatandaşın aldığı kömür torbasından göktaşı çıktı.

Yakup Ermiş adlı vatandaş Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kışın yakmak üzere Rusya'dan ithal edilmiş olan 50 kilogramlık torbalar halinde kömür satın aldı.

Kömür torbasında ağırlığı ile şüpheye neden olan taşı kömürlerden ayırarak yıkadı. Sonrasında ise kömürü satına aldığı şirkete şikayette bulunan Ermiş, taşın bir parçasını kırarak test yaptırınca taşın bir göktaşı olduğunu öğrendi.

"Kış hazırlığı yapmak için kömür siparişi verdik" diyen Ermiş, "Yaklaşık 6 ay önce gelen kömür siparişinden torbaları açarken bu taşın farklı olduğunu hissetim. Arkadaşlara sordurdum, normal bir taş olmadığını ve kömür de olmadığını söyledi. Daha sonra bizde kendimize göre araştırmalarımıza başladık. Kömür ticareti yapanlar Rusya’dan geldiğini söyledi. Numunesini alıp bilen insanlarla önce Ankara’ya daha sonra farklı şehirlere 8’er gram olarak gönderdim. Laboratuvar sonuçlarında yüzde 81 oranında demir çıktı" diye konuştu.

Altın ve Mıknatıs İle Tepkimeye Giriyor

"Daha sonra altın ile test yaptık, sürtme sonucu elektriklenme oldu. Sonrasında televizyona yaklaştırdık renk değiştirdiğini gördük. Mıknatısı da yaklaştırdığımızda kendisini rahatlıkla tutmakta" diyen Ermiş, "Göktaşı hatta 1 milyon yıllık olduğu söyleniyor. Biz bunu satacağız, faydalanalım. Yapmış olduğumuz araştırmalara göre gramı 45 dolara kadar değiştiği söylenmekte. Biz burada aç gözlülük yapma peşine düşmeyeceğiz. Fazlada fiyatını düşürmeyeceğiz. Maksat biz ve çevremiz faydalansın" şeklinde konuştu.

Kömürün Torbası 50 Lira, Taşın Gramı 45 Dolar

Göktaşının gramının 45 dolara alıcı bulduğunu belirten Ermiş, "Numunelerde gram olarak eksildi, şuanda ham olarak net 8 kilogram. Ele alındığında kendi boyutundan daha ağır olduğunu hissedebiliyorsunuz. Kömürü aldığımda torbası 50 TL idi. İşin ilginç tarafı şaşırmakla beraber tepki gösterdim, bizi kandırdılar dedik firmayı aramak aklıma geldi, araştırma sonucu göktaşı olduğunu görünce öfkemiz yerini sevince bıraktı" ifadelerini kullandı.

Torbasını 50 Liraya Aldığı Kömürün İçinden Gramı 45 Dolarlık Göktaşı Çıktı