Torunuyla Markete Giden Yaşlı Kadına Kesilen Ceza, Valilik Kararıyla İptal Edildi

TAKİP ET

Edirne'de ayakları ağrıdığı için torununun elektrikli bisikletiyle markete giden yaşlı kadına bugün polis ceza kesmişti. Valilik'ten yapılan açıklamada "İnsanî durum göz önünde bulundurularak herhangi bir ceza uygulanmamıştır" denildi.

Edirne’de 18 yaş altı çocuklarıyla alışverişe gidenlere tam kapanma sebebiyle polis ceza kesti. Markete torununun kullandığı elektrikli bisiklet ile gelen yaşlı bir kadını durduran polis ekipleri, çocuğun 18 yaşından küçük olduğu için dışarı çıkmasının yasak olduğunu söyleyip ceza uygulanacağını dile getirdi. Yaşlı kadın ise "Ne olur ceza kesmeyin, ayaklarım ağrıdığı için torunum beni bisikletiyle getirdi. Kurban olayım ceza yazmayın" dese de polise engel olamadı ve hakkında tutunak tutularak ceza kesildi.

Yaşlı kadına kesilen ceza gerek sosyal medyada gerekse basında büyük çaplı tepkilere sebep olunca bu olaya ilişkin Edirne Valiliği bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamasında, "Yaşlı annemiz ve torununa görevli emniyet güçlerimiz tarafından tespit tutanağı tutulmuş ancak insanî durum göz önünde bulundurularak herhangi bir ceza uygulanmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Edirne tam kapanma kısıtlamalar sokağa çıkma yasağı 18 yaş altı yaşlı kadın elektrikli bisiklet torunuyla markete giden yaşlı kadın yaşlı kadına ceza yazdılar ceza Valilik Edirne Valiliği polis ceza yazdı kurban