Tosuncuk'un İfadesi Ortaya Çıktı! Paraları Papara Aracılığıyla Yurt Dışına Kaçırmış

TAKİP ET

Çiftlik Bank üzerinden yaptığı vurgunla yurt dışına kaçan Mehmet Aydın'ın ifadesinin tamamına ulaşıldı.

'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın 19 saat boyunca ifade vermiş ve şirketi dolandırıcılık amacıyla kurmadığını açıklamıştı. Aydın'ın ifadesine ilişkin açıklamalarda, şirketin kuruluş süreci ve Çiftlik Bank yatırımcılarına kazanç vaadinde bulunmadığı belirtilmişti. 

19 saat boyunca ifade veren ancak ifadesinin çok az bir kısmına ulaşılabilen Aydın'ın ifadesinin tamamı ortaya çıktı. Aydın'ın ifadesinde, paraları yurt dışına Papara aracılığıyla çıkardığını ve başta akrabaları olmak üzere çok sayıda kişiyi sisteme soktuğunu söylediği görüldü.

İfade metnine göre Aydın, Ebubekir K. isimli kişinin kendisine yardım edeceğini söylediğini ve piyasada yeni olduğu için diğer kişilerden korkarak ona sığındığını da söyledi. Ebubekir K. isimli kişinin daha sonra yanında terörist olduğunu düşündüğü iki kişi ile geldiğini anlatan Aydın, “Suriye’deki mücahit kardeşlerimize destek olman gerekiyor diyerek benden para istedi. Tamam hallederiz diyerek geçiştirdim. Sonrasında yurtdışına eşim ile birlikte önce Uruguay ve Arjantin’e çıkış yaptım” dedi.

Tv100'ün ulaştığı ifade metinleri şu şekilde:

 

tosuncuk mehmet aydın ifade tv100 tamamı ulaşıldı emniyet