Trabzon'da Erdoğan'ın Belirlediği Adaya Rakip Olan İsim Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Trabzon İl Kongresi'nde Erdoğan'ın başka ismi aday göstermesine rağmen il başkanlığı adaylığından çekilmeyen isim kongre öncesi gözaltına alındı.

AKP Trabzon İl Kongresi'nde partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başka bir ismi aday göstermesine rağmen il başkanlığı yarışından çekilmeyen Metin Kaya, kongre öncesi gözaltına alındı. Erdoğan tarafından AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na Sezgin Mumcu'nun aday gösterilmesine rağmen adaylıktan çekilmeyen Kaya'nın kongre günü gözaltına alınması dikkat çekti.

Bugün, Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan il kongresi öncesi Erdoğan'ın adayı karşısında adaylığını devam ettiren Kaya, kongreden saatler önce gözaltına alındı. Emniyet, Kaya'nın gözaltına alınmasının nedenini tehdit, hakaret, basit yaralama ve mala zarar verme  suçları iddiasıyla aranması olarak açıkladı.

Daha önce de Erdoğan'ın belirlediği adaya karşı olduğu için bir otelde düzenlemek istediği basın toplantısına da izin verilmeyen Kaya, daha sonra da Gazeteciler Cemiyeti’nde yapmak istediği basın açıklamasına valiliğin izin vermediğini ileri sürerek adaylığını sokakta açıklamıştı. 

Metin Kaya, söz konusu olayla ilgili yaptığı açıklamada "Ben bu hırçın toprağın evladıyım. Burası benim öz yurdum, öz vatanım. Benim mücadelem hak mücadelesidir, adalet mücadelesidir, üyelerimizin ve delegelerimizin isteklerini, beklentilerini ihtiyaçlarını dile getirme mücadelesidir. Yapılan tüm engellemelere rağmen davamdan asla vazgeçmedim ve geçmeyeceğim" şeklinde konuştu.

ak parti kongre akp il başkanlığı adaylık gözaltı öncesi erdoğan erdoğan'ın adayı karşı aday rakip basın açıklaması