Trabzon'da Pistten Çıkan Uçak, Pide Salonu Yapılacak

TAKİP ET

Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkması sonucu hizmet dışı kalan uçak, pide salonu olacak

13 Ocak 2018 günü Ankara-Trabzon seferinde Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkan uçak akıl almaz bir proje için kullanılacak.

Kaza sonrası tırlarla Yomra ilçesine taşınan yolcu uçağı Belediye tarafından 3 yatırımcıya tahsil edilerek 4 milyon TL'lik yatırımla pide salonu olarak hizmet verecek.

3 Yıl Sonra Karar Değişikliği

Özel bir havayolu şirketine ait 162 yolcu ve 6 mürettebatın olduğu Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Trabzon Havalimanı apronunda aylarca taksi pozisyonunda bekletildikten sonra sigorta şirketi tarafından ihaleye çıkarıldı. Uçağın, bir firma tarafından alınması sonrasında 23 Temmuz 2018 tarihinde söküm işlemlerine başlandı.Söküm işlemlerinin ardından Trabzon'un Yomra Belediyesi uçağın 'Millet Kıraathanesi' olması için Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Başvurusu onaylanan belediye, uçağın teslim işlemini gerçekleştirdi. Uçağın ilçede belirlenen bir alanda hizmet vermesi için 29 Eylül 2018 günü özel bir firma tarafından uçağın kanatları sökülerek bir tıra, uçağın gövdesi ise 11 dingil ve 42 tekerden oluşan yer dorsesine yüklendi. Trabzon Havalimanı apronundan çıkartılan uçak, yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki ilçeye 4 saatte karayolu ile taşındı. 35 metre uzunluğunda, 18 ton ağırlığındaki uçak, 'Millet Kıraathanesi' olarak hizmet vermesi için ilçede planlanan alana vinç yardımıyla konuldu. Dönemin Belediye Başkanı tarafından 'Millet Kıraathanesi' yapılacağnı söylemesi üzerine ilçeye getirilerek pazar yerine bırakılan uçak çöpler arasında kalınca 3 yıl sonra yeni bir fikirle uçağın pide salonu yapılmasına karar verildi.

Belediye Para Desteği Sağlamayacak

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçe merkezinde bulunan uçak enkazını belediye kasasından tek kuruş çıkmayacak şekilde tüm Karadeniz'in hizmetine sunacaklarını iddia etti. 

Yapılacak proje kapsamında uçağın pide salonu olacağını ifade eden Bıyık, "Sancak Mahallemizde bulunan belediyemize ait olan ve kiracılarımız tarafından işletilen çay bahçesine kurulacak olan uçak, pide salonu olarak hizmet verecek. 4 milyon lirayı bulan tüm kurulum ve yapım maliyeti işletmeciler tarafından karşılanacak. Yomra'mıza hayırlı olsun" dedi.

 

trabzon uçak pide salonu yomra ankara pegasus