Trabzon'da Yaptığı Kazanın Ardından Atıl Bırakılan Uçak 4 Milyon Lira Harcanarak Pide Salonu Olacak

TAKİP ET

Trabzon'un Yomra ilçesinde yaptığı kazanın ardından atıl duruma bırakılan uçak 4 milyon lira maliyetle pide salonu olacak.

13 Ocak 2018'de Ankara-Trabzon seferini yaparken Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkarak kaza yapan ve kullanılmaz hale gelen uçağın akıbeti belli oldu. 

Kaza sonrası tırlarla taşındığı Trabzon'un Yomra ilçesinde atıl durumda bırakılan yolcu uçağının, belediye tarafından 3 yatırımcıya tahsis edilmesiyle birlikte 4 milyon liralık yatırımla pide salonu yapılacağı öğrenildi. 

Uçağı almak için yaklaşık 4 aydır proje hazırlayan 3 yatırımcı Abdülkadir Bektaş, Temel Şükrü Yılmaz ve Zafer Celap, uçağın teslim işleminin ardından eksiklikleri tamamlayarak ilçedeki sahil bölümüne uçağı taşıyacak.

Pistten çıktığında dünya gündeminde günlerce yer alan uçağın, Yomra'nın sembolü haline gelmesi bekleniyor.

3 ay içerisinde uçağın bulunduğu yerden alınarak sahile taşınacağını belirten Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Konuşlanacağı yer Yomra sınırları içerisinde sahilde Yomra Kavşağının orada bir çay bahçesi vardır o çay bahçesinin içerisine konuşlandırılacak. Çay bahçesi, kafeterya ve restoran olarak Yomra halkının ve bütün Trabzon'un hizmetine sunulmuş olacak. Çok fonksiyonlu alarak kullanılacak. Orada hem terminal pide markasıyla beraber hizmet edecek hem bir kafeterya mantığı ile alanın halka açık bir biçimde çalışması da sağlanacak ve bütün Trabzon'a ve Karadeniz'e hizmet etmiş olacak. Uçağın kenarını boşaltıyoruz o alanı temizleyeceğiz. Hem uçağı o alandan çıkartmak için zaten oradaki alan bir yığıntı alanı idi orayı temizleyeceğiz o alanı kullanmayacağız. Biz çevresini açıyoruz. İnşallah 3 ay içerisinde arkadaşlarımız uçağı bulunduğu yerden alıp hizmet verecek olduğu alana taşıyacaklar. Bir yıl içerisinde de hizmete açmayı planlıyorlar. Çünkü yerleşmesi yapılması alanın düzeltilmesi biraz uğraş verecek olan bir durum. Bir yıl içerisinde inşallah uçak terminal pide olarak Yomra sınırları içerisinde hizmete açılmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

yomra trabzon uçak atıl durumdaki kaza pide salonu yapılacak 4 milyon lira maliyet maliyet 3 yatırımcı satın aldı işletilecek pideci olacak proje tamamlandı satış işlemi açıklama duyuru