Trabzonspor Taraftar Grubu Vira'dan Açıklama: Kimse Bize Aba Altından Sopa Göstermeye Kalkmasın

TAKİP ET

Trabzonspor takımının Cumhuriyetçi ve Atatürkçü taraftar topluluğu olan 'Vira' grubu; 'hükümet istifa' sloganlarıyla hedef gösterilen tribünlere sahip çıktı. Vira, Kulüpler Birliği'nin 'Siyasetin dışında kalmak istiyoruz' sözlerini sert ifadelerle eleştirdi.

Trabzonspor takımının Cumhuriyetçi ve Atatürkçü taraftar topluluğu olan 'Vira' grubu; 'hükümet istifa' sloganlarıyla hedef gösterilen tribünlere sahip çıktı. Vira, Kulüpler Birliği'nin 'Siyasetin dışında kalmak istiyoruz' sözlerini sert ifadelerle eleştirdi. 

Vira'nın açıklaması şu şekilde:

İnsanlarımızın yaşadığı acının, kaybettiğimiz binlerce insanımızın, şehirlerini, anılarını enkaz altında bırakan milyonlarca yurttaşımızın acısının her şeyin önünde olduğunu, bölgede yaraların sarılması için herkesin büyük bir özveriyle çalışmaya devam etmesi gerektiğini tekrar tekrar belirterek başlamak istiyoruz.

Gelinen süreçte kulüplerimizin oluşturduğu Kulüpler Birliği'nin statlarda gerçekleşen tepkilere karşı yayınlamış olduğu bildiri içerik olarak makul görünüyor olsa da, insanlarımızın yaşadığı çaresizliğe, kaybettiğimiz canlarımız nedeniyle taşıdığı duygulara; üzüntüye, belki öfkeye, verilen tepkilere demokratik bir gözle bakılması, anlayışla bakılması gerektiğine inanıyoruz.

Elbette ki herkes aynı düşüncede olmayabilir fakat farklı görüşlere saygı duyulması yerine yaşanan bu büyük trajedi karşısında, bugün helallik istenen hususlarda eleştiri yapanlara karşı kullanılan ayrıştırıcı dil ve hakaretler bugün gelinen noktanın en önemli nedeni. Eleştirilere sevgi diliyle, ortak acımızı hissettirecek bir üslupla yaklaşılsaydı bugün tribünlere de sirayet eden bu durumla karşılaşmayacaktık.

Sonuç olarak; Kulüpler Birliği stadyumların tüm bu tartışmaların dışında kalmasını istiyorsa bu konudaki samimiyetini de açıkça ortaya koymalıdır.

Statlarımızda ülkeyi yönetenlerin lehine olan tüm sloganlara göz yumup, aksi görüşler ortaya konduğunda böyle bir bildiri yayınlanmış olması bu bildiriye olan bakışı da değiştirmektedir.

Kulüpler Birliği samimiyet sınavını vermeye, anlamsız bir şekilde statlarımızda yer alan ve tek bir anlayışı temsil eden pankartların, siyasi portrelerin stadyumlardan kaldırılması talimatı vererek başlayabilir. Futbol camiamızı siyasetin dışında tutmak istiyorsak maske, mesafe, temizlik derken bile hemen yanına bir siyasi portreyi iliştirmemeliyiz örneğin.

Siz taraftar grubusunuz, size ne" diyenler olacaktır. Bizler önceliği Trabzonspor'un doğru temsili ve menfaatleri olan bir taraftar grubu olmanın yanında bu ülkenin acısıyla üzülen, başarısıyla sevinen yurttaşlarıyız. Demokratik bir ülkede, bizler gibi düşünen taraftarlarımızın da temsil edilebileceği gerçeğiyle, bir sivil toplum kuruluşu olarak bunları dile getirmekte de bir sakınca görmüyoruz.

Çok sayıda taraftarımızdan bizim de stadyumda tepki göstermemiz yönünde mesajlar alıyoruz. VİRA Grubu olarak, yaptıklarıyla her görüşten Trabzonspor taraftarının saygısını kazanmış bir oluşum olmanın sorumluluğuyla, her ne kadar bu talebi ileten taraftarlarımızla benzer duygular taşıyor olsak da, stadyumumuzda böyle bir tepkinin verilmesi akabinde yaşanabilecekleri ön görererek bu durumun şehrimize de, kulübümüze de zarar vereceğine inanıyoruz. 

Elbette ki bu yaklaşım, düşüncelerimizi, yanlışları, sorumlulardan hesap sorulması yönündeki eleştirilerimizi farklı platformlarda dile getirmemize engel değildir.

Ek olarak bilinmesini isteriz ki bu konuda kimse ne bize ne de bizim gibi düşünenlere aba altından sopa göstermeye de kalkmamalıdır.

Trabzonspor tribünleri ne bizim, ne de başkalarının düşüncelerinin himayesi altında değildir. Aldığımız her kararı hür irademizle, şehrimize, kulübümüze artısını eksisini tartarak alırız.

Hiç kimse kendini bu konuda icazet makamı olarak da görmemelidir.

Kendini böyle görenleri hiçbir şekilde dikkate almadığımızı daha önce gösterdik. Trabzonspor'a, şehrimize zarar verileceğini hissettiğimiz noktada gerekirse yine gösteririz.

vira haydevira hükümet istifa trabzonspor