Trafik Canavarının Sosyal Medyada Yaptığı 'Şov'lar Yaptırımsız Kalınca Beklenen Oldu: Çarptığı Sürücü Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Sosyal medyada, trafikteki kural ihlallerini müzik eşliğinde paylaşmayı hayat felsefesi edinmiş, bununla 'şov' yapan trafik canavarları yaptırımsız kaldıkça katil olmaya devam ediyorlar.

Sosyal medyada, trafikteki kural ihlallerini müzik eşliğinde paylaşmayı hayat felsefesi edinmiş, bununla 'şov' yapan trafik canavarları yaptırımsız kaldıkça katil olmaya devam ediyorlar.

9 Temmuz Pazar sabahı 07.00 sıralarında Kurtköy-Pendik Bağlantı Yolunda meydana gelen olayda Yalçın M. kontrolündeki 34 ERM 582 plakalı Volksvagen marka otomobil ile plakası ve şoförü o tarihte bilinmeyen Seat marka araç otoyol üzerinde yarışıyordu.

Seat marka araç, otoyolda ilerleyen Zeki Aktaş kontrolündeki 34 TG 7115 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Zeki Aktaş araç içerisinde hayatını kaybederken Seat marka otomobilin şoförü ise araç plakasını sökerek olay yerinden kaçtı.

Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi. Sağlık ekipleri, araç içerisinde kalbi durduğu tespit edilen Zeki Aktaş’a olay yerinde dakikalarca kalp masajı yaptı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Aktaş hayatını kaybetti.

Volkswagen marka otomobilin sürücüsü olduğu iddia edilen Yalçın M., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şoförün uyuşturucu madde taşımaktan aranması olduğu ortaya çıktı.

Zeki Aktaş’ın ölümüne sebep olan Seat marka otomobil sürücüsü kaza sonrası aracını bırakarak olay yerinden kaçtı.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda hayatını kaybeden Zeki Aktaş'ın oğlu, sosyal medyada bu trafik cinayetinin detaylarını paylaştı.

Oğul Aktaş, şunları yazdı:

"Kazada vefat eden kişi babam. Beni havalimanına bıraktıktan sonra orta şeritte giderken, görgü tanığına göre yarış halinde, aşırı süratli yüksek promil alkollü 2 araçtan birisi babama çarpmış. Katillerin ceza alacağı bile belli değil. Adaletin varlığına inanmak istiyorum.

Babama çarpan araç şöförü olan Doğukan Taştekin katilin sosyal medyası makas, aşırı hız, trafik kurallarını ihlal eden videolar ile dolu. Bu münferit bir vaka değil. Kiminle konuşsam 1 sene bile hapis yapmayacaklarını söylüyor. Bir hukukçu olarak adalete inanmak istiyorum.

Katil Doğukan Taştekinin ismi ve fotoğrafının bulunduğu tiktok hesabında paylaştığı video.

Eğer bu şahıslar taksirle öldürmeden yargılanırsa çok kısa bir süre sonra aramızda olacaklar. Önce Bir hukukçu sonra bir insan olarak bu çok ağırıma gidiyor. Babam artık geri gelmez. Sadece adalet istiyorum. Annem için, küçük kız kardeşim için.

Kendi halinde orta şeritten düzgün bir şekilde annemle konuşarak giderken arkasından son sürat polis tutanağına göre (1-1,5 promilli) olarak çarpması, taksir olarak değerlendirilemez. Kanunlar milletin vicdanıdır. Adalet sistemimize güvenmek istiyorum.

Babam beni okudu yetiştirdi, bayrak sevgisiyle vatan sevgisi ile büyüttü. Yurt dışına gönderdi. Bu milletin Ferdi olmaktan hep gurur duydum. Bir etkinlik oldu aldım bayrağımı en önde dalgalandırdım. Devletime ömrümde bir sefer işim düştü, adaletin tecelli etmesini istiyorum."

Kazada vefat eden kişi babam. Beni havalimanına bıraktıktan sonra orta şeritte giderken, görgü tanığına göre yarış halinde, aşırı süratli yüksek promil alkollü 2 araçtan birisi babama çarpmış. Katillerin ceza alacağı bile belli değil. Adaletin varlığına inanmak istiyorum. https://t.co/PxPngqC2wN

— Manstein (@servusbastii) 15 Temmuz 2023

 

Kurtköy Pendik Yalçın M. Zeki Aktaş Doğukan Taştekin trafik canavarı