Trafik Kazasında 'Ağır Yaralanan' Kadına 'Araca Hasar' Davası

TAKİP ET

Bingöl'de Cengiz Dikici'nin araçla çarptığı Emine Eles'e aracın hasar bedeli olan 13 bin 277 liralık dava açıldı.

Bingöl'de hastane çıkışında kaza geçiren ve ağır yaralanan Emine Eles, kendisine çarpan Cengiz Dikici'den şikayetçi olmadı. Fakat Dikici, Eles hakkında dava açıp, aracın hasar bedeli olan 13 bin 277 lirayı ödemesini istedi. Eles, Dikici'nin talebi kabul edilirse tazminatı ödeyecek imkanının olmadığını söyledi.

Bilirkişi raporuna göre kusurlu bulunan Emine Eles için 'yayalar için yanan kırmızı ışıkta geçtiği, kazaya karışan aracın sürücüsünün ise kusurlu olmadığı' ifadesine yer verildi.

Kaza sırasında hasar gören otomobil için de kasko firması tarafından 13 bin 277 liralık hasar tespiti yapıldı. Dikici, meydana gelen hasarın Eles'ten tahsil edilmesi için mahkemeye başvurdu.

Kazanın ardından 5 kez ameliyat geçirmesine rağmen sürücü Cengiz Dikici'ye dava açmadığını söyleyen Emine Eles, tazminatı ödeyecek imkanının olmadığını belirterek, ''Geçen sene eşim Malatya'da karaciğer kanseri tedavisi görüyordu. Ameliyat geçirmişti. Eşime karaciğer nakli yapıldı. Eşime Bingöl'den refakatçi olarak gidiyordum. Yolda otobüsten inerken kaza geçirdim. Kaza sonrasında belden aşağım tutmadı. 5 ameliyat geçirdim. Hala da ameliyatlarım var, tedavim sürüyor. Fizik tedavi gördüm. Kaza sonrası bana büyük bir ceza geldi. Kazada ben suçlu görüldüm. Sanki ben adamın arabasını kırmış gibi görünüyorum. Bu paranın ödenmesini istemiyorum. Çok mağdurum. Bu cezayı ödeyecek gücüm yok çünkü eşim ve ben rahatsızız, 3 öğrenci okutuyorum. Eşimin devletten aldığı engelli maaşı var. Başka da gelirimiz yok'' dedi.

 

emine eles cengiz dikici kaza araba hasar dava